Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HUOM! Limbon päiväkirjat löydät jatkossa sivulta

Limbo Laakson Salaiset Päiväkirjat
 

Seuraa myös:

 

 

 

 

 

 

 

 21.02.2018 11:48

 

Tänään ajattelin ryhtyä astronautiksi...

Mutta taidan olla liian masennukseen taipuvainen henkilö siihen hommaan...

On vaikea keskittyä kuukävelyyn, jos mieli on koko ajan maassa.

 

 


Kommentoi
 20.02.2018 10:55

 

Hain aamulla moottorisahani huollosta... Siihen oli tehty täysi koneremontti...

Huoltomies käski minun käyttää sahaa ensin pienillä kierroksilla, niin siitä tulee hyvä...

Tein työtä käskettyä...

Olenko minä nyt hyväksikäyttäjä?

 

 

 


Kommentoi
 16.02.2018 10:13

 

 

Minulla on kiusallinen vaiva... Olen allerginen Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

Aina kun Putin näkyy televisiossa, minun käsivarteni alkavat kutista.

Onneksi vaivaan on olemassa apuvälinen... Raaputin

 

 

 

 


Kommentoi
 15.02.2018 15:13

 

 

Tänään, päivittäessäni profiliani deittisivustolla villitukkomiehet.com, jouduin vakavan

omantunnon kysymyksen eteen...

Voinko sanoa olevani hyvin toimeentuleva?

Sillä rehellisesti sanottuna olen saapunut töihin vähän miten sattuu.

 

 

 


Kommentoi
 13.02.2018 15:11

 

 

Aina kun olen pohjalla...

Alan ajatella syvällisiä...

Kuten sellaista, että veneily on pinnallista puuhaa.

 

 

 

 

 


Kommentoi
 12.02.2018 15:09

 

Tanskalainen maajussi osti kasan rakennusjätettä ja touhusi hetken niiden kimpussa...

Lopputuloksena oli omakotitalo ja autotalli.

Minä ostin omakotitalon ja autotallin ja touhusin hetken niiden kimpussa...

Lopputuloksena on kasa rakennusjätettä.

 

 

 


Kommentoi
 11.02.2018 15:07

 

Tänään päätin kirjoittaa kirjan.

Tapahtumat sijoittuvat 40-luvun Englannin maaseudulle.

Näin kirjoitin:

Tiskipöydältä lattialle, hän laski ämpärin... Laskiämpärin.

Monta kertaa hän laski ämpärin, mutta yksi niitä vain oli... Laskiämpäriä.

Hädissään hän laski alleen... Hänen nimensä oli Lacky Allen.

Enempää en jaksanut kirjoittaa...

 

Päätin maalata taulun...


Kommentoi
 09.02.2018 15:06

 

Tänään päätin perustaa uuden teleoperaattorin, jonka toimintatavat perustuvat vahvasti kristillisiin arvoihin... Yritykseni nimeksi tulee Harrastelia.

 

 

 


Kommentoi
 08.02.2018 15:05

 

Viime yönä nukuin hyvin... Sellaista ei usein tapahdu.

Heräsin monta kertaa yön aikana yllättävää tilannetta ihmettelemään... nyt väsyttää.

Minulla ei ole tapana nähdä unia sillä pidän nukkuessani silmät kiinni.

 

 


Kommentoi
 Valelääkärikö?
07.02.2018 15:02

 

 

On vale, ettei suomalainen mies muka mene lääkäriin... Minäkin menin.

Ei ollut valelääkäri tämä. Sanoi kouluja käyneensä.

Pyysin nähdä todistuksen...

Eipä tuo näyttänyt.


 


Kommentoi
 Pajunkuorta
19.01.2018 14:08

Hepskukkuu!

Tänä aamuna tuntui kuin huone olisi keinahdellut, paitsi että olin nukahtanut keinutuoliin.

Eilisen kissankarkotusoperaatio jälkeen oloni oli melkoisen ohut. Niskani oli jumissa, keinutuolissa nukkumisesta ja päätäni jomotti. Etsin puukkoni ja kävin katkaisemassa naapurin metsästä muutaman pajunoksan.

Pajun kuoressa on salisylaatteja, minkä vuoksi kuorien imeskely auttaa päänsärkyyn, paitsi että Jallun suusta tulee usein pajunköyttä. Salisylaatit imeytyvät ruoansulatuskanavasta elimistöön ja hajoavat siellä salisyylihapoksi, joka on tulehduskipulääke. Mikäli ihmiset kantaisivat mukanaan pajunoksia ja imeskelisivät niitä, ei heidän tarvitsisi ostaa kalliita särkylääkkeitä apteekista.

Itse otan sopivan palan pajunkuorta suuhuni, pureskelen ja imeskelen sitä aikani kunnes sylkäisen sen pois, paitsi että vaimoväen mielestä lattialle ei saisi sylkäistä.

Naulasin käytöstä poistetut sukkahousut keittiön seinään ja sylkäisen kuoret sukkahousun, joka toiseen lahkeeseen. Sukkahousuissa kuoret kuivuvat ja täyttyneen lahkeen voi kätevästi polttaa saunan pesässä. Mikäli käytettyjä sukkahousuja ei ole tarjolla, voi kuoret sylkeä yhtä hyvin uusiin. Tällöin tulee toimia seuraavasti: Kun kuoret ovat kuivuneet, ne poistetaan lahkeesta ravistelemalla ja sukkahousut annetaan naisväen käyttöön.

Meidän kylällä oli aikoinaan muuan mies, joka korjasi ja uudisti hautakivien kirjainten ja numeroiden kultauksia. Nosturinkuljettaja Jarski Peltonen oli ollut nuorena miehenä kesätöissä miehen yrityksessä.

Työ oli tarkkaa puuhaa. Ensin kirjaimet pestiin mäntysuovalla ja sen jälkeen huuhdeltiin huolellisesti. Kirjainten kuivuttua niihin levitettiin liima, jonka päälle tuli kultapulveri. Jarski kertoi, että hän työskenteli aina hansikkaat kädessään, mutta isäntä oli työskennellyt paljain käsin. Isännän kädet olivatkin olleet yltä päältä kultamaalin peitossa. Kun Jarskin työsuhde oli syksyllä päättynyt, oli hän saanut huomaavaiselta isännältään lopputilin lisäksi, kultaisen kädenpuristuksen.

Joitakin vuosia sitten täällä meillä Laaksonkylässä oli posteljooni, joka jakoi postia vanhalla Solifer mopedillaan. Taas kerran oli posteljoonilla jäänyt ryyppy päälle ja hän karautti mopedillaan täyttä vauhtia Naapurin Arvin talon portaisiin. Mopedi pysähtyi portaisiin, posteljooni kukkapenkkiin mutta postisalkun sisältö levisi pitkin pihaa. Arvi heräsi hirveään ryskeeseen ja tuli ulos katsomaan mitä oli tapahtunut. Hetken Arvi katseli portailta ympärilleen, raapi mahaansa ja meni sitten takaisin sisälle. Arvin vaimo oli myös herännyt meteliin ja kysyi Arvilta, mitä pihalla oikein oli tapahtunut?
-Ei mitään ihmeellistä. Syksy vain taitaa olla tulossa... oli koko piha täynnä lehtiä. Vastasi Arvi.

Kävin hakemassa sylillisen polttopuita liiteristä. Ilokseni havaitsin, että eilinen kissankarkotus operaatiomme oli toiminut. Kissa ei ollut käynyt tarpeillaan liiterissä. Vein polttopuut olohuoneen takan vieressä olevaan puulaatikkoon, paitsi että olohuone haisee nyt etikalle.

Hellurei!


Kommentoi
 Operaatio kissankarkotus
18.01.2018 13:48
Hepskukkuu!

Tänä aamuna ryhdyimme Naapuri Arvin kanssa harrastamaan lumenluontia, paitsi että, lumi oli kevyttä... mallia pakkas.

Hetkittäin selvänä olevat lähteet, saattavat väittää, että Laaksonkylä on hiljainen paikka. Mutta kyllä täälläkin on yöelämää. Toissa yönäkin, oli joku kulkukissa tehnyt tarpeensa meidän puuliiteriin.

Päätimme Arvin kanssa keskeyttää lumitöiden aloittamisen ja tutkimme löytyisikö pihastani taas kissan jälkiä. Löytyihän niitä. Pian olimmekin kissan jäljillä, paitsi että Pekka ja Pätkä olivat lumimiehen. Jäljet johtivat jälleen liiteriini, josta löysimme haisevan todisteen uudesta tihutyöstä.

Pikkunassikkana minä pelkäsin kissoja. Kun kissa tuijotti minua viirusilmillään olin varma, että seuraavassa hetkessä otus hyökkäisi päälleni ja kateellisena kauniista soikeista silmistäni, repisi ne irti päästäni. Eräs kissahullu sukulaistäti oli päättänyt opettaa minut rakastamaan kissoja. Eräänä päivänä hän toi meille kotiin pienen kissanpennun. Täti väitti, että jos silittäisin pentua, oppisin rakastamaan sitä. Olin valmis kokeeseen, paitsi että täti vei pennun pois ennen kuin silitysrauta ehti lämmetä.

Rumpalimme Jallu Viinanen kertoi tietävänsä konstin, jolla voin karkottaa kissan liiteristäni. Pyydettyään minulta rahaa tarvikkeisiin hän lähti kauppaan. Palattuaan takaisin, hän kaivoi muovipussistaan kaksi sitruunaa, pullon väkiviinaetikkaa sekä kaksi pulloa jaloviinaa. Jallu halkaisi sitruunat kahtia, jonka jälkeen hän avasi toisen jaloviinapulloista ja otti siitä pitkän ryypyn. Sitten hän tarjosi pulloa meille, paitsi että toimimme hänen esimerkkinsä mukaisesti.

Marssimme liiteriin. Jallu puristi sitruunanmehua oven alle, josta arveli kissan päässeen sisään. Lisäksi hän hankasi sitruunanruoria voimakkaasti liiterin oven alaosaan, paitsi että seiniin myös. Seuraavana oli vuorossa väkiviinaetikka, jota Jallu kaatoi ja pirskotteli ympäri liiteriä. Nuuhkittuaan tyytyväisenä liiterin ilmaa hän avasi jaloviinapulloista ja otti siitä pitkän ryypyn. Sitten hän tarjosi pulloa meille, paitsi että toimimme hänen esimerkkinsä mukaisesti.

Takaisin sisälle päästyämme Arvi kysäisi Jallulta, mihin toista jaloviinapulloa tarvittaisiin. Jallu arveli sille olevan huomenna käyttöä. Mikäli karkotusoperaatiomme oli toiminut voisimme ottaa ryypyt iloomme, mikäli karkotus ei olisi toiminut, voisimme lievittää pettymystämme pienellä ryypyllä. Totesimme Jallun ajatuksessa olevan, sekä vinhan, että perän.

Viimeistelimme kissankarkotusoperaatiomme juomalla avatun jaloviinan loppuun. Varmuuden vuoksi joimme vielä muutaman oluen, sillä kissoista ei koskaan tiedä.

Vaimoni saapui töistä kotiin. Hän seisoi keittiön ovella, paitsi että hikosi ja huusi myös. Vaimo arveli meidän juopotelleen koko päivän joutilaina, ja että, lumityötkin olivat jääneet tekemättä, paitsi että naiset nyt eivät ymmärrä kissankarkotuksesta mitään.

Hellurei!


( Päivitetty: 18.01.2018 13:52 )

Kommentoi
 Aina Varmantyttären tarina
12.01.2018 17:10

 

Hepskukkuu!

"Beibi räjäytänkö tässä, beibi aamuhämärässä," paitsi että hiilitabletti auttaa ilmavaivoihin.

Minä ja allekirjoittanut, sekä Naapurin Arvi harrastimme tänään hyötyliikuntaa. Kävelimme postilaatikoillemme noutamaan päivän fanipostiamme, paitsi että turhaan. Laatikkomme olivat tyhjää täynnä.

Emme ole pitkään aikaan saanet fanipostia, tarkemmin sanottuna, emme koskaan. Arvi arveli sen johtuvan postin huolimattomuudesta. Posti on hukannut kaikki ihailijakirjeemme. Uskon sen, sillä Arvi kyllä tietää mitä puhuu.

Arvi kertoi, että Suomen postilaitoksen toiminta oli käynnistynyt vuonna 1638, jolloin kenraalikuvernööri Pietari Brahe perusti postilaitoksen Ruotsin valtakunnan itäiseen osaan, paitsi että Suomeen.

Ruotsalaisten tekemän Suomen rannikon kolonisaation seurauksena suomalaiset asukkaat menettivät kalastusoikeutensa alueella. Muuan Ahti niminen nuorimies päätti kuitenkin uhmata kalastuskieltoa. Hän tarvitsi rahaa, voidakseen pyytää mielitiettynsä Aina Varmantyttären kättä, paitsi että muukin kroppa kiinnosti.

Ahti suunnitteli kalastavansa öisin ja hän pyysi mielitiettyä Aina Varmantytärtä vartioimaan satamaa. Mikäli satamassa liikkuisi sotilaita tahi muita kuninkaalle uskollisia henkilöitä, tulisi Aina Varmantyttären heiluttaa valkoista pellavahuivia merkiksi.

Aina suostui ehdotukseen. Kotonaan Aina kuitenkin huomasi, ettei hänellä ollut yhtään valkoista pellavahuivia, paitsi että villaisia kyllä oli. Aina tilasi pellavaliinan välittömästi postimyyntikuvastosta, sekä muita välttämättömiä tavaroita, kuten naisilla tapana on.

Tuli yö, jolloin Ahti lähti kalaan. Aina Varmantytär oli kauhuissaan, sillä hänen tilaamansa valkoinen pellavahuivi ja muut välttämättömät tavarat olivat kadonneet postissa. Aina yritti saada yhteyden Ahtiin, mutta tämä oli satamaan hiipiessään, sulkenut kännykkänsä. Kauhusta jäykkänä, Aina Varmantytär kuitenkin kirmasi kevein askelin, kuin nuori gaselli, sovittuun paikkaan rantakalliolle.

Ikuisuudelta tuntuneen odotuksen jälkeen Aina näki, miten Ahdin vene ilmestyi näkyviin pimeyden keskeltä. Se lipui kohti rantaa yhtä äänettömästi, kuin munkki Jaakob, hänen neitsytkammioonsa viime mittumaarina. Vaahtopäät iskivät veneen keulaan, sen lipuessa veden peilityyntä pintaa. Juuri silloin marssi satamaan joukko kuninkaan sotilaita. Aina huitoi epätoivon vimmalla kättään, mutta Ahti ei nähnyt hänen varoitustaan, vaan rantautui suoraan sotilaiden syliin. Ahti pidätettiin välittömästi. Aina Varmantytär poistui paikalta itkien valkoisen villahuivinsa läpimäräksi.

Aina Varmantytär odotti uskollisesti rakasta Ahtiaan ja postipakettia, mutta kun kumpaakaan ei viikon piinaavan odottelun aikana saapunut hän kihlautui erään Mikael nimisen nuorukaisen kanssa ja osti valkoisen pellavaliinan torilta tynnyrintekijän vaimolta.

Sangen surullinen tapaus, sanon minä.

Lääkäri soitti ja kertoi, että kuvat keuhkoistani olivat puhtaita ja tarkkoja, mutta poskionteloista otetussa kuvassa oli taustalla jokin, vähän tärähtänyt epämääräinen möykky, paitsi että se oli minun pääni

Hellurei!


Kommentoi
 Stabiili pullansyöntihammas
11.01.2018 16:01

 

Hepskukkuu!

Näin unta, että suussani oli elävä särki, paitsi että se olikin hammas... jota särki.

Keitin kahvia mallia pika, paitsi että vain veden tarvitsi keittää. Aamukahvia juotaessa on tärkeää huolehtia siitä, että suhde kupissa olevan kahvin ja kädessä olevan pullan välillä säilyy koko ajan stabiilina.

Meidän kylällä kierteli aikoinaan muuan metsäyhtiön insinööri, paitsi että muuten mukava mies. Insinööri oli eräässä talossa kahvia juodessaan, saattanut kahvin ja pullan suhteen epästabiiliin tilaan. Insinöörin hotkaistua viimeisen palan emännän leipomasta maukkaasta pitkopullasta hän pahaa aavistamatta aikoi kulauttaa loput kahvit pullan kyytipojaksi. Mutta kuppi olikin tyhjä. Insinööri ryyppäsi tyhjää, sillä seurauksella, että pulla juuttui hänen henkitorveensa. Ellei neuvokas emäntä olisi hoksannut hutkia insinööriä leipälapiolla selkään, söisi insinööri nyt taivaallista pitkopullaa pilven reunalla. Sangen opettavainen tarina, sanon minä!

Tänään kävin lääkärillä mallia hammas. Vuosia sitten paikattua hammastani oli alkanut vihloa. Hammaslääkärin purettua vanhan paikan, hän löysi paikan alta pienen pienen metallilieriön, jonka sisällä oli vieläkin pienen pienempi mikrofilmi. Filmille oli tallennettu maanantain 12. 7. 1984 Laaksonkylän sanomat, kuva kirkostamme, hammaslääkäristä itsestään sekä hänen kasvimaastaan. Muistinkin, että hammaslääkärin oli työuransa viimeisinä vuosina innokas kotiseutuihminen, mutta muuten terve.

Kotiin päästyäni tapasin Naapurin Arvin. Arvi oli sitä mieltä, että minun pitäisi luovuttaa lieriö kotiseutumuseolle. Päätin toimia hänen ehdotuksensa mukaisesti, sillä Arvi kyllä tietää mistä puhuu.

Ongelmana on vain se, että hammaslääkäristä lähdettyäni, pelkäsin kadottavani pienen lieriön, joten laitoin sen suuhuni turvaan, paitsi että nielaisin sen. Ennen kotiseutumuseolle luovuttamista minun on siis odotettava, että lieriö palautuu luonnollista tietä, jonka jälkeen minun on löydettävä lieriö luonnollisen aineen seasta, paitsi että se on paska homma.

Arvi kertoi käyneensä Teboililla kahvilla. Paluumatkalla häntä vastaan oli kävellyt naispuolinen, vastakkaista sukupuolta oleva vanhempi naishenkilö, joka oli taluttanut valtavan isoa koiraa. Peto oli murissut uhkaavasti ja paljastanut Arville hampaansa. Onneksi hänen koiransa oli ollut kiltti. Kun nainen oli laittanut hampaat takaisin suuhunsa, oli Arvi tunnistanut naisen hänen alakoulun opettajakseen. Opettaja oli muistellut, että Arvi oli ollut jo alaluokilla selvästi muita ikätovereitaan edellä, paitsi että ruokajonossa.

Kävin hammaslääkäristä päästyäni terveyskeskuksen kanttiinissa kahvilla. Puudutetulla suulla se oli vaivalloista hommaa. Piti syödä pullaa puolet enemmän kuin normaalisti, sillä toinen puoli suusta ei maistanut pullaa ollenkaan.

Hellurei!


( Päivitetty: 11.01.2018 16:31 )

Kommentoi
 Verikokeessa
10.01.2018 14:32

Hepskukkuu!

Tänä aamuna luulin runosuoleni pulputtavan, paitsi että se olikin nälkä.

Aamulla minä ja allekirjoittanut kävimme terveyskeskuksessa verikokeissa ja sydänfilmissä. Ennen koetta, minun piti olla syömättä 12 tuntia. Se oli melkoinen koettelemus, etenkin silloin, kun laboratorion odotushuoneeseen leijaili tuoreen pullan tuoksu terveyskeskuksen kanttiinista. Kokeiden jälkeen join kanttiinissa kaksi kuppia kahvia ja söin neljä hillomunkkia.

Kävin kaupassa mallia ruoka. Ostin kanan fileepihviä. Ne olivat tarjouksessa -50%, paitsi että en pidä kanasta. Hernekeitosta minä pidän mutta sitä en ostanut. Kysyin myyjältä, miksi hernekeitto ei ollut tarjouksessa? Kun myyjä ryhtyi höpöttämään jotain säilyvyydestä ja viimeisistä myyntipäivistä, kysyin uudestaan mutta kovemmalla äänellä. Myyjä pakeni varastoon.

Kun menee verikokeeseen kannattaa työntää pää mahdollisimman pitkälle sukkahousujen joka toiseen lahkeeseen ja sitoa tyhjä lahje kiinni tuolin selkänojaan. Pyörtymisen hetkellä pää ei retkahda ikävästi, eikä pyörtynyt potilas pääse putoamaan tuolilta. Verikokeiden ottamista harrastamaan ryhtynyt, naispuolinen vastakkaista sukupuolta oleva henkilökin oli ihastunut keksintööni. Hän sanoi, ettei olisi uskonut koskaan näkevänsä moista.

Laaksonkylällä ei ole enää junaliikennettä, paitsi että asemarakennus on. Tosin sekin on tyhjillään muulloin, paitsi keskiviikkoisin. Silloin Laaksonkylän naisten sekakuoro kokoontuu odotushuoneeseen laulamaan maakuntalauluja.

Muistan, miten pikkupoikana seurasin, kuinka veturinkuljettajat ja asemahenkilökunta asensivat höyryveturiin pyöränlämmittimiä. Toimenpide oli tarpeellinen, sillä tämä rataosuus oli erittäin kylmäkiskoinen.

Naapurin Arvi kertoi hakeneensa työpaikkaa. Työ olisi ollut etätyötä ja työskentely olisi tapahtunut kotoa käsin, työntekijän omalla tietokoneella. Arvi ei saanut työpaikkaa sillä häneltä puuttui näyttö.

Onkohan kannabista polttavan henkilön ikkunassa pilviverho?

Hellurei.


Kommentoi
 Röntgenissä
09.01.2018 16:55

Hepskukkuu!

Tänään minua kuvattiin puolialastomana, paitsi että röntgenissä.

Minua on pitkään vaivannut yskä, joka ei ole lähtenyt yskimällä. Tänään minä ja allekirjoittanut kävimme näyttäytymässä lääkärille, paitsi että jo yhdennentoista kerran. Lääkärini oli vastakkaista sukupuolta oleva naishenkilö. Hän ottikin asiani vakavasti ja määräsi minulle sen seitsemät jatkotutkimukset. Huomenna on vuorossa sydänfilmi ja laboratorio, paitsi että röntgeniin pääsin heti.

Tässä taannoin, tarkemmin sanottuna joitakin aikoja sitten, kävin myös röntgenissä. Silloin jouduin lääkärin pakeille, kun asiat jalkovälissäni riistäytyivät hallitsemattomiksi. Tarkemmin sanottuna polkupyörästäni katkesivat ketjut juuri kun jyrkkä alamäki alkoi. Koska ketjuttomalla pyörälläni ei voinut jarruttaa, kiihtyi vauhti hurjaksi. Tunsin kuinka viileä tuuli hyväili kasvojani kun huristelin kohti jyrkkää mutkaa, paitsi että minä hikosin ja huusin.

Mutkassa polkupyöräni vauhti pysähtyi ojaan mutta minä jatkoin matkaani ilmojen halki. Minunkin matkani pysähtyi Kyykän Ilpon talon seinään sillä seurauksella, että vintti pimeni... ja minulta lähti taju.

Ilpo kuuli kovan rysähdyksen ja riensi hätiin. Hän teki nopean tilannearvion ja ryhtyi pelastustoimiin. Ilpo huomasi heti että pöytälamppu oli pudonnut törmäyksen voimasta ja rikkoutunut lamppu oli aiheuttanut oikosulun, jonka vuoksi vintti oli pimentynyt. Ilpo vaihtoi sulakkeen ja ruuvasi uuden lampun paikoilleen. Sitten hän löntysteli katsomaan, miten minun oli käynyt.

Olin taas tajuissani. Ilpo lupasi ystävällisesti kuskata minut lääkäriin, mikäli maksaisin kilometrikorvaukset, päivärahat ja munkkikahvit terveyskeskuksen kanttiinissa. Lisäksi hän vaati minut allekirjoittaisin paperin, jossa sitoudun korvaamaan korjauskulut, joita pääni oli törmäyksessä mahdollisesti aiheuttanut hänen talonsa lautaverhoiluun tahi maalipintaan.

Terveyskeskuksessa minut ohjattiin suoraan röntgeniin. Röntgenhoitaja katsoi minua ja kertoi, että näytän pahalta, paitsi että kehotin hoitajaa katsomaan peiliin. Seuraavaksi pääsin lääkärin vastaanotolle. Lääkäri katsoi naamaani ja kertoi, että näytän pahalta, paitsi että kehotin häntä katsomaan peiliin. Lääkäri tutki päästäni otettua röntgenkuvaa ja kertoi kuvan vahvistavan hänen käsitystä minusta. Päästäni ei kuulemma löytynyt mitään.

Jos laittaa pikakahvia sukkahousujen lahkeisiin ja kietoo sukkahousut kaulaansa, kuin kaulaliinan, voi kätevästi imeskellä sukkahousujen jalkateriä terveyskeskuksen odotushuoneessa, eikä tarvitse kallista kahvia ostaa, paitsi että sukkahousut olisi varmaan kannattanut pestä ensin.

Hellurei

 


( Päivitetty: 09.01.2018 16:57 )

Kommentoi
 Aktiivimalli
08.01.2018 20:20

Hepskukkuu!

Tänään päätin viedä joulukuusen pihalle, paitsi että vaimo päätti, että vien.

Naapurin Arvi kysyi minulta, mitä mieltä olin hallituksen työttömille kaavaillusta aktiivimallista? En osannut sanoa mitään... En edes tiennyt, että hallituksessakin on työttömiä.

Vaimo on pitänyt huolen minun aktiivisuudestani työttömyys aikanani. Joka aamu hän antaa minulle pitkän listan erilaisia töitä ja tehtäviä, jotka minun on päivän aikana suoritettava. Tämän "aktiivimallin" toteuttaminen vaatii kovaa itsekuria ja päättäväisyyttä, onneksi vaimoltani löytyy näitä piirteitä.

Amerikassa, Washington DC:n ydinkeskustassa vilisee isoja rottia, paitsi että ne ovatkin isorottia. (Rattus norvegicus) Rotat pureskelevat poikki vesiputkia sähkökaapeleita, syövät kodeista kaiken kuivamuonan ja hotkivat jälkiruoakseen pöytäliinankin. Rotat ovat tunkeutuneet kaikkialle, Kouluihin, koteihin ja jopa sairaaloihin, onpa yksi rotta onnistunut pujahtamaan sisään tarkoin vartioituun Valkoiseen taloon, paitsi että presidentiksi.

Jos suihkuttaa joulukuusta päivittäin vedellä laimennetulla eri keepper liimalla, niin kuusi saa mukavan kiillon, eivätkä neulaset irtoa, paitsi että koristeet olisi kannattanut jättää suihkuttamatta.

Naapurin Arvi soitti ja kertoi, että hän ja rumpalimme Jallu Viinanen olivat menossa Arvin pihasaunaan. Minäkin voisin tulla mukaan, mikäli kiinnostaisi. Kyllä kiinnosti!
Riisuuduin, heitin puhtaat vaatteet muovipussiin ja juoksin pelkkään pyyhkeeseen sonnustautuneena Arvin pihasaunaan. Arvi ja Jallu kummastelivat asuani, olivat naulaamassa uutta paneelia seinään.

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa selvitettiin saunomisen vaikutuksia elimistöön. Itä-Suomen tiedehenkilöt olivat todenneet saunomisen laskevan verenpainetta ja parantavan verisuonien joustavuutta. Minun verenpaineeni oli tällä saunareissulla noussut, eivätkä verisuonenikaan tuntuneet erityisen joustavilta.

Vein joulukuusen pihalle, paitsi että koristeita en saanut irti.

Hellurei!


Kommentoi
 Talkoohenkeä
01.05.2017 09:27
 
 
Hepskukkuu!

Tänä aamuna minulla oli punainen nenä, paitsi että mallia vappu. Sitten minä heräsin.


Home sweet home... eli... homekoti on makea, kuten ruotsalaiset niin osuvasti sanovat. Pitkän ja vaarallisen Lapin reissun jälkeen on mukavaa olla taas kotona.


Koko tulomatkan näin unta siitä, että nukkuisin omassa sängyssäni, paitsi että en nukkunut silmäntäyttä. Aina, kun meinasin nukahtaa, alkoi joku laulaa maakuntalauluja tai jee jee musiikkia, paitsi että radiolla varustetuissa kuulosuojaimissani.


Kotona ajattelin nukkua loman rasitukset pois kehostani. Juuri kun sain unen varpaista kiinni, soi ovikello. Meille tuli vieraita kylään.


En voi ymmärtää ihmisiä, jotka tunkevat toisten kotiin kutsumatta... ilman tärkeää asiaa. Mikäli joku tulee kotiini, lainaamaan kirvestä, sahaa, vasaraa, kyselemään veikkausvihjeitä tai krapulakaljaa, käynti on täysin hyväksyttävä, mutta jos asiaa ei ole, niin kyllä minä kauheasti ihmettelen, paitsi että suutun myös... Lähdin Arvin luo kylään. Onneksi Arvi oli kotona, paitsi että täydessä unessa.


Herätin hänet ja kerroin millaisen kotirauhanhäirinnän kohteeksi olin juuri joutunut. Arvi katsoi minua kauan unisilla silmillään, ja arveli lopulta, että toisten kotiin kutsumatta tunkeutuvat henkilöt ärsyttivät myös häntä. Tällaiset henkilöt saattoivat, vähäisiäkin vastoinkäymisiä omassa kodissaan kohdatessaan hyökätä, naapurinsa luo ja pilata hänenkin kotirauhansa. En epäile asiaa, sillä Arvi kyllä tietää mitä puhuu.


“Elämä on pettymyksiä täynnä.” Kuten rumpali ja korpifilosofi Jalo “Jallu” Viinanen sanoi, eräänä aamuna kun huomasi malttaneensa kerrankin jättää, edellisenä iltana, jääkaappiin krapulakaljan, paitsi että krapulaa ei sitten tullutkaan.


Rohtovirmajuuri (Valeriana officinalis) on mitä mainioin unilääke, paitsi että ilmavaivojen poistaja myös. Jos nykyajan nassikat lisäisivät lorauksen rohtovirmajuuriuutetta pilbonaadijuomiinsa, niin ei tarvitsisi kaikkia öitä valveilla kukkua. Rohtovirmajuuri tuoksuu aivan jalkahielle, paitsi että kissat pitävät siitä.


Arvi oli ostanut (muutama vuosi sitten) uuden pyykkitelineen. Hänen vaimonsa patisti Arvia ottamaan telineen pois paketista, kasaamaan ja pystyttämään sen, paitsi että naiset nyt hosuvat aina.

Koska tehtävä oli vaativa Arvi kutsui minut ja rumpali Jallu Viinasen pystytystalkoisiin. Nosturinkuljettaja Jarski Peltonen oli estynyt osallistumasta talkoisiin, sillä hän on (kuten aiemmin on todettu) työkomennuksella Kittilän Levillä. Jarskin puuttuminen lisäsi meidän muiden taakkaa, sillä Arvi oli ostanut talkoojuomia normaalisti, neljän talkoolaisen tarpeisiin.


“Hyvin suunniteltu on puoliksi pilalla” on joku meitäkin viisaampi sanonut, joten ennen paketin avaamista avasimme muutaman neuvoa-antavan. Neljän tunnin suunnittelun jälkeen otimme pyykkitelineen pois paketistaan ja lähdimme pystyttämään sitä, paitsi että emme saaneet Jallua enää hereille.


- Mikä on jatkuvasti päässäsi pyörivä kalastusväline? Kysyin Arvilta.
- En tiedä, ihmetteli Arvi.
- Se on korvamato-onki.
- Niin onki, Arvi myönsi.


Arvi halusi, ikuisen ystävyytemme nimissä, pystyttää pyykkitelineen täsmälleen keskelle tonttimme rajaa. Näin kallista telinettä (38,50 €) voisivat käyttää meidän molempien vaimot. Arvi joutuisi luonnollisesti veloittamaan minulta puolet telineen alkuperäisestä hankintahinnasta, sekä muodolliset varastointikulut, paitsi että usean vuoden ajalta. En väittänyt vastaan, sillä Arvi kyllä tietää mistä puhuu.


Minä löin rautakangella reiän, routaiseen isänmaahamme ja Arvi asetti pyykkitelineen reikään. Levitimme pyykkitelineen lavat, joissa narut kiersivät jo valmiina. Työmme oli tehty.


Istahdimme uupuneina nauttimaan talkoojuomistamme. Katselimme (melkoisen vinossa) keskellä tonttiemme rajaa seisovaa pyykkitelinettä. Arvi sanoi, että se on rajapyykkiteline... ja Arvi kyllä tietää mistä puhuu.


Hellurei.

 

 

 
 

( Päivitetty: 01.05.2017 09:56 )

Kommentoi
 Lapissa osa 5/5
28.04.2017 10:59

Hepskukkuu!

Tänä aamuna tähdet, syttyi pohjoisen taivaalla loistamaan, sitten minä heräsin.

Tänään on reissumme viimeinen päivä. Linja-automme lähtee majapaikkamme edestä huomenna, tasan klo. 12:00, paitsi että me Arvin kanssa pakkaamme kaiken valmiiksi jo tänään. Ehdimme siten odottamaan linja-autoa heti kukonlaulun aikaan, paitsi että aikatauluihin ei kannata luottaa.

Pakkaamisen lisäksi, tänään tapahtuu muutakin mielenkiintoista. Meidän pitää syödä jääkaapista kaikki ylimääräinen ruoka pois. Koska varustauduimme mahdollisen lumivyöryn varalle, sitä on paljon. Aamulla keitämme vielä kotimatkaa varten termospulloon kahvit, sillä me emme huoltoaseman kahvia juo, paitsi että sokeripalat kyllä haemme.

Ystävämme, nosturinkuljettaja Jarski Peltonen on rakennushommissa täälläpäin, paitsi että Levillä. Jarski soitti meille tänään. Hän oli kuullut työmiesten kertovan, että palomiehet olivat käyneet keskeyttämässä kahden turistin poronlihan palvaamisen sähkösaunassa, paitsi että me olimme tulleet Jarskin mieleen.

 Rätvänä (Potentilla erecta) on pieniä keltaisia kukkia ilmoille pukkaava kasvi. Se viihtyy parhaiten kosteissa paikoissa, paitsi että niin viihtyy rumpali Jallu Viinanenkin. Rätvänää voi käyttää lääkkeenä, jos saat haavan. Rätvänäviina puolestaan auttaa, jos kärsit vatsanpoltoissa, punataudissa, keuhkotaudissa tai huomaat pönttöön tahi pisulaariin lorottaessasi, että ureasi on veristä, paitsi että naapurihuoneistossamme asuva, maakuntalauluja laulava ja palokuntia hälyttelevä nainen on melkoinen rätvänä.  

Meille on järjestetty tänään läksiäisjuhla. Ohjelmassa on läksiäispuhe, runonlausuntaa, sekä maakuntalauluja, paitsi että me Arvin kanssa menemme saunaan. Kiinteistöhuollon pojat kävivät aamulla irrottamassa Arvin kyhäämän poronpalvaustelineen saunan katosta ja vaihtoivat kiukaaseen uudet kivet, sillä niihin valunut rasva kärysi ikävästi. Kiinteistöpalvelun miehet kehuivat meitä kekseliäiksi, tarkemmin sanottuna, kertoivat etteivät olisi ikinä uskoneet kenenkään päähän pälkähtävän moista ideaa.

Tietokoneista on joskus hyötyä ihmiselle, paitsi että useimmiten pelkkää harmia. Tässä taannoin, rumpali Jallu Viinanen kertoi ongelmistaan tietokoneiden kanssa. Hänen tietokone oli äkkiä alkanut haista kuvottavalta. Jallu oli kiikuttanut koneensa kodinkoneliikkeen pukinpartaisen myyjän tarkastettavaksi. Pukinparta oli, aikansa konetta rassattuaan, havainnut tietokoneen suojauksen olleen puutteellinen ja koneeseen oli päässyt haittaohjelma, paitsi että hajuhaittaohjelma

Kelit täällä ovat olleet mitä mainioimmat, paitsi että me emme ole usein pihalla, lumivyöryvaaran takia käyneet. Tänään on kuitenkin uskaltauduttava kauppaan. Ostimme rumpali Jalo ”Jallu” Viinaselle alkuviikosta Lapintuliaisia, paitsi että epähuomiossa joimme sen itse.

Jallun tuliaisten lisäksi ostamme molemmille, radiolla varustetut kuulosuojaimet, siltä varalta, että rätvänät alkavat laulaa maakuntalauluja kotimatkalla.

Katselimme ikkunastamme (kaihdinten raosta) kuinka, jokin pienehkö eläin kiipesi useaan kertaan ison lumikasan päälle ja lasketteli sieltä alas. Puolivälissä mäkeä eläin aina loikkasi ilmaan, kuin Matti Nykänen nuoruutensa loistokkaina vuosinaan. Emme tunnistaneet eläintä…mutta arvelimme, että se oli mäkihyppyrotta

Hellurei.


( Päivitetty: 28.04.2017 11:09 )

Kommentoi
 Lapissa osa 4
27.04.2017 17:38

Hepskukkuu!

Tänä aamuna minusta tuntui siltä, kun minulla olisi vesi kielellä, paitsi että niinhän se olikin. Sitten minä heräsin.

Ostimme eilen Arvin kanssa ison köntin poroa, Lapissa kun ollaan. Vasta, kun palasimme lihaköntin kanssa takaisin huoneistoomme, hoksasimme ettei meillä ollut uunia käytössämme, vaan pelkät keittolevyt ja uuni mallia mikro.

Arvin mielestä hätä ollut vielä käsissämme, vaan me palvaisimme lihamme saunassa. En epäillyt asiaa, sillä Arvi kyllä tietää mistä puhuu. Arvi ryhtyi välittömästi tarvittaviin toimenpiteisiin ja kaivoi matkatavaroidensa joukosta oman ”henkiinjäämispakkauksensa,” joka sisälsi tarvittavia työkaluja ja tarvikkeita.

Arvi rakensi rautanauloista ja rautalangasta kiukaan yläpuolelle kätevän ritilän porovainaata varten.

Koska huoneistomme rakentajat olivat ajattelemattomuudessaan kyhänneet, hyvän savusaunan sijasta vain pienen sähkösaunan, jouduimme hiukan improvisoimaan.

Saadaksemme aikaiseksi, palvaamisessa välttämättömän savun aromin, ostimme kaupasta matalan metallisen uunipellin ja savustuspuruja. Asetimme uunipellin kiukaan kivien päälle ja purut uunipellille. Koska kiukaamme pysyi päällä vain neljä tuntia kerrallaan ja Arvi arveli poronpalasemme tarvitsevan liki kahden vuorokauden kypsymisaikaa, sovimme vahtivuoroista.

Suopursusta (Ledum palustre) sai, tarpeen niin vaatiessa mitä mainioimman oluen mausteen ja sitä käytettiin yleisesti humalan puuttuessa, paitsi että oluesta. Suopursusta sai myös toimivan lemmenjuoman. Jos nykyajan maajussit tekisivät suopursusta juomaa, ei tarvitsisi morsiamia telkkariohjelmissa metsästää.

Palvaaminen eteni hyvin ja savunmuodostus oli mielestämme riittävää. Tarkoituksemme oli jatkaa palvaamista vielä iltaan sakka, paitsi että ovemme taakse ilmestyneet palomiehet vaativat meitä keskeyttämään työmme.

Naapurissamme asuva maakuntalauluja laulava nainen oli pelästynyt kylpyhuoneeseensa leijailevaa savun hajua ja hälyttänyt palokunnan paikalle, paitsi että naiset eivät ymmärrä lihanjalostuksesta mitään.

Onneksi liha oli ehtinyt jo kypsyä.

Meidän kylällä oli aikoinaan taitelija, jonka bisnekset eivät oikein ottaneet pyöriäkseen. Rahahuolistaan välittämättä hän jatkoi taideteostensa tekemistä, ne olivat selvitystilateoksia.

Hellurei.


( Päivitetty: 27.04.2017 17:45 )

Kommentoi
 Lapissa osa 3
25.04.2017 10:57

Hepskukkuu!

Tänä aamuna, kilpikonna noitui, se hiton etana meni muualle kai jatkamaa, paitsi että eteisestä kuuluu: Jos soimaatte mua noin, en mä lähde ollenkaan. Sitten minä heräsin.

Eilinen humppaaminen tuntuu vieläkin jaloissa, paitsi että rinnassa myös. Minua närästää.

Ketunleipä (Oxalis acetosella) auttaisi närästykseen, paitsi että täällä on metritolkulla lunta. Jos löytää ketunleivän, jossa on normaalin kolmen lehden sijaan neljä lehteä ja syö sen, pääsee eroon närästyksestään loppu iäkseen.

Olemme katselleet huoneistomme ikkunasta (kaihdinten raoista) Lapin maisemia ja täällä liikkuvia ihmisiä. Teimme mielenkiintoisen havainnon. Monet kulkevat täällä horjuvin askelin. Varsinkin illalla ja aamuyöllä. Arvi väitti ilmiön johtuvan siitä, että Lappi on korkealla ja ilma on täällä ohuempaa. Ohuessa ilmassa aivot eivät saa tarpeeksi happea ja se aiheuttaa huimausta. Uskoin selityksen, sillä Arvi kyllä tietää mistä puhuu.

Naisille, jotka haluaisivat saada lapsen, paitsi että eivät miestä riesakseen, pitäisi järjestää automaatteja, joista lapsenalkuainetta saisi kätevästi mihin vorokaudenaikaan tahansa. Näiden automaattien nimi voisi olla, vaikka spermapankkiautomaatti.

Niinä harvoina kertoina, kun olemme Arvin kanssa ulkona käyneet, olemme potkineet jokaista kohdalle sattunutta kiveä ja muutenkin kulkeneet katse maahan suunnattuna, sillä Lapissa on kultaa. Toistaiseksi emme ole Lapin kultaa löytäneet muualta kuin Jounin Kaupan hylyiltä.

Isolan Jaakko oli kullankaivaja, joka löysi kultaa ja kätki sen paikkaan, jonka vain hän itse tiesi. Kun Jaakko löydettiin nukkuneena ikiuneen kämppänsä laverilta, alkoi pähkäily siitä mihin Jaakko oli kultansa kätkenyt. Arvellaan kultaa olleen vähintäänkin 10 kiloa. Arvi kertoi, että Jaakon kuoleman aikoihin ilmestyi hänen kämppänsä läheisyyteen valkoinen poro. Tuon poron uskotaan johdattavan etsijän Jaakon kulta-aarteen luo. En epäile tarinaa, sillä Arvi kyllä tietää mistä puhuu.

Kultakuume on tarttuva tauti. Se leviää nopeammin kuin perinteinen räkätauti. Eilisissä naistentansseissakin näin useita tartunnan saaneita naisia, jotka halusivat osansa Lapin kullista.

Arvi arveli minun sairastuneen kultakuumeeseen. Hoidoksi minulle hän antoi seuraavat ohjeet: Pukeudu kevyesti ja pidä huoneen lämpötila viileänä, jotta kuume saadaan laskemaan. Juo runsaasti, koska kuumeisena haihtuu paljon nestettä. En epäile hoito-ohjeita, sillä Arvi kyllä tietää mistä puhuu.

Täällä sitä nyt ollaan, puolialastomina ja änkyrä kännissä, sillä jääkaapissamme ei ollut muita juomia, kun alkoholia, paitsi että hanavettä ei ulkomailla kannata juoda.

Hellurei.


Kommentoi
 Lapissa osa 2
24.04.2017 18:11

 

Hepskukkuu!

Tänä aamuna, pohjolan kesäyön lempeät tuulet, ne laulunsa opetti mulle, paitsi että sitten minä heräsin.

Koko päivän on ollut, mitä mainioin ilmanala. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpöasteitakin riittää, paitsi että minä ja Arvi emme ole ulkona juurikaan käyneet, sillä Lapissa ei ole turvallista liikkua.

Huoneessamme olevasta esitteestä luimme, että jo huoneistomme ikkunasta ulos katsoessaan, saattaa nähdä useita vaaroja. Eräs napapiiritanssia tanssineista naisista tosin väitti, että vaarat ovat tunturin poikasia, mutta naiset nyt eivät eräretkeilystä paljoa ymmärrä.

Ennen vanhaan Lapissa asui lapinnoitia. Noidan työkalu oli noitarumpu eli kannus, jonka merkeistä noita ennusti tulevaa. Rummun avulla noita osasi myös vaipua transsiin, paitsi että niin osaa rumpali Jallu Viinanenkin. Useat ovat ne kerrat, jolloin Jallu on palannut soittokeikalta transsiin vaipuneena ja täysin tajuttomana.

Vaaroja uhmaten, päätimme tänä iltana lähteä Arvin kanssa ulos. Pakkasin reppuuni kaiken mitä mies Lapissa selviytyäkseen tarvitsee. Keittotarvikkeet, kirveen, kuivamuonaa, tulentekovälineet, varabaskerin, vaihtovaatteita sekä vaihtokravatin. Puin päälleni kahdet lämpimät villasukat, lämpimän alusasun sekä välihousut ja villapaidan. Lopuksi puin päälleni tutun liivipukuni, punaiset kenkäni ja päähäni punaisen baskerini.

Arvin mielestä varustautumiseni oli ylimitoitettua, sillä hotellin ravintolaan oli matkaa vain 50 metriä.

Kataja (Juniperus communis) on havupuu, paitsi että telkkarin hömppäukko myös. Katajan marjoista saa hyvän lääkkeen vilustumiseen ja korvakipuun. Mutta se hömppäukko aiheuttaa ärtymystä ja päänsärkyä.

Marssimme Arvin kanssa hotellin ravintolaan, paitsi että minun piti jättää reppu narikkaan. Narikassa työskentelevän henkilön ammattinimike on narkkari. Kysyin narkkarilta, miten saan reppuni nopeimmin takaisin, jos lumivyöry yllättää. Koska narkkari ei tuntunut ymmärtävän kysymystäni, kysyin uudestaan, paitsi että kovemmalla äänellä.

Ravintolassa oli meneillään miesten takaa-ajo kilpailu, eli naistentanssit. Olin aina luullut, että naistentansseissa naiset tanssisivat keskenään, paitsi että eivät tanssineet.

Eräs napapiiritanssia tanssineista naisista tuli hakemaan minuakin. Tanssimme kaksi humppaa peräkkäin, koska niin oli kuulemma tapana. Minä humppasin kuin heikkopäinen, paitsi että hikosin ja huusin myös.

Nainen oli juonut viiniä. Hänen poskensa punoittivat ja silmissä oli outo kiilto. Arvelin hänellä olevan ilmavaivoja, paitsi että ei kuulemma ollut.

Meidän kylällä oli aikoinaan muuan levyseppä. Kun metallityöt kylällä vähenivät, ryhtyi hän valmistamaan suklaata. Hänestä tuli suklaalevyseppä.

Lämpimiin selviytymisvaatteisiini pukeutuneena, hikoilin tanssin jälkeen kuin pitkätukkainen jee jee musiikin soittaja.

Menin vessaan huuhtelemaan naamaani kylmällä vedellä. Pisuaareillaan lorottavat ja peilin edessä viiksiään trimmaavat miehet katsoivat minua ihmeissään. Lopulta eräs heistä kysyi syytä hikoiluuni. Keroin se johtuvan naisten kanssa tanssimisesta.

Kaikki miehet alkoivat katsoa minua, suurta ihailua katseessaan ja he arvelivat minun olevan tosi härkä. Sanoin, että nyt saa tanssiminen riittää ja tämä poika lähtee tästä vähän kämpille lepäilemään, jolloin miesten ilmeet muuttuivat vielä entistäkin ihailevimmiksi. He läpsivät minua olalle ja hokivat, että lepäilemäänpä hyvinkin… ja että, on se härkä… On se härkä.

Oikeastaan olen horoskoopissa kalat, mutta en sitä ruvennut heille selittämään.

Arvi saapui kämpille aamuyöstä, paitsi että hikisenä.

Hellurei.


( Päivitetty: 24.04.2017 18:17 )

Kommentoi
 Lapissa osa 1
24.04.2017 10:42

Hepskukkuu!

On yö, ja rakovalkealla liekkiin tuijotan, paitsi että sitten minä heräsin.

 

Terveiset taas täältä pohjoisesta. Tulimme tänne eilen Naapurin Arvin kanssa. Matkustimme linja-autolla, sillä linja-autossa on tunnelmaa, paitsi että vessa myös.

Lähdimme Laaksonkylän Teboilin pihasta aamulla klo. 02.15. Varhainen lähtöaika oli hyvä, sillä akkaväki oli väsynyttä, eikä kukaan heistä jaksanut laulaa linja-autossa maakuntalauluja.

Kun ylitimme napapiirin, pysähdyimme huoltoasemalle kahvittelemaan. Minä ja Arvi emme huoltamon kahvia juo, vaan joimme kotona keitetyt kahvit termospulloista, paitsi että sokeripalat haimme huoltoaseman kupista. Otimme sokeripaloja myös mukaamme, viikon tarpeisiin.

Kahviteltuaan akkaväki heräsi ja he ryhtyivät harrastamaan vanhaa perinneleikkiä, huoltoaseman pihassa. Se oli napapiirileikkiä.

Pohjoisen napapiirin sijainti on noin 66,5° pohjoista leveyttä, paitsi että meillä Laaksonkylällä on lukupiiri.

Isohirvenjuuri (Inula helenium) on kasvi, jota on käytetty vatsan ja rinnan lääkkeeksi. Kasvi rauhoitti vatsaa ja sai akkaväen rinnat kasvamaan. Jos nykyajan naiset, mallia malli, hieroisivat hirvenjuurta rintoihinsa, ei tarvitsi muovirintoja hankkia.

Meidän kylällä oli aikoinaan eräs nainen, jolla oli niin isot rinnat, että kesäisin hän pystytti keinun, rintojensa päälle. Se oli nännipihakeinu.

Saavuimme perille illalla. Meille oli järjestetty tervetulo tapahtuma hotellin ravintolaan. Ohjelmassa oli tervetulopuhe, runon lausuntaa, sekä maakuntalauluja, paitsi että me Arvin kanssa menimme saunaan.

Ystävämme Peltosen Jarski on rakennustöissä, jossain näillä nurkilla. Toivottavasti ehdimme tavata.

Poronkusema on se matka, jonka ajoporoa voi ajaa (poron) virtsaamistaukojen välillä, paitsi että kyydissä olevien kusitauoista ei pidetä lukua.

Kun Arvi keitti meille iltakahvit ja nosti suodatinpussia roskikseen, se valutti kahvia lattialle. Päättelimme sen olevan kahviporonkuseman, paitsi että se piirsi valkoiselle matolle ruskean napapiirin.

”On yö, jo kohta kiinni painuu silmät raukeat.”

Hellurei!


Kommentoi
 Vedenpaisumus osa2
21.04.2017 23:30

Hepskukkuu!

Tänä aamuna minua väsytti niin että meinasin nukahtaa seisaalleni. Sitten minä heräsin.

Eilisen vesivahingon johdosta olin niin ahdistunut että join eilen, ennen nukkumaan menoa viisi isoa kupillista kamomillateetä. Se rauhoittaa, paitsi että piti käydä vessassa seitsemän kertaa. Meinasi tulla lisää vesivahinkoja, mallia vuoteeseen. Join aamulla kahvia, että piristyisin, paitsi että viisi kupillista.

Vakuutusyhtiön valtuuttama kosteusmittaaja kävi kartoittamassa vahingon laajuuden. Minua harmitti. Kosteusmittaaja olikin mies... Siivosin turhaan... Laitoin pullat takaisin pakastimeen. Kosteusmittaaja teki koekairauksiaan niin innokkaasti, että nyt nekin kohdat lattiasta, joita kosteus ei ole pilannut, ovat nyt pilalle porattuja, paitsi että lattian nähdessään ryhtyi vaimokin poraamaan.

Laaksonkylän Teboililla oli aikoinaan töissä eräs pelimanni, paitsi että muuten ihan fiksu mies. Jos mieheltä kysyttiin, jonkun tuotteen hintaa, meni hän aina tiskinsä taakse ja otti haitarin syliinsä. Se oli miehen hintahaitari.

Vakuutusyhtiön vahinkotarkastaja soitti ja sanoi että oli saanut kartoituksen. Ilahduin siitä, miten nopeasti tieto nykyisin kulkee. Tarkastajakin oli iloinen kun kertoi ettei vakuutusyhtiö korvaa aiheutuneita vahinkoja, jos se on syntynyt huolimattomuudesta tai piittaamattomuudesta. Kerroin tarkastajalle epäilevän suuresti hänen pätevyyttään, koska hän ei ole edes varma vahingon syntysyystä. Kun tarkastaja ei ymmärtänyt sanoin sen hänelle uudelleen, mutta kovemmalla äänellä. Koekairauksillaan ehjänkin lattian pilanneen kosteusmittaajan laskun yhtiö sentään suostuu korvaamaan, paitsi että ei hänen aiheuttamia vahinkoja. Puhelun päätyttyä minä hikosin ja huusin.

Meidän kylällä oli aikoinaan muuan nainen, joka kutoi vanhoista sukkahousuista ovimattoja ja kauppakasseja. Nainen ei ollut nainut, paitsi että saattoi ollakin. Hän oli nimittäin seurustellut kaikkiaan seitsemän eri putkimiehen kanssa. Hän oli varsinainen putkimiehennielijä.

Keksin ryhtyä harrastamaan, pienellä marmorikuulalla, golfin pelaamista kosteusmittaajan koekairaamiin reikiin, paitsi että onnistuneen puttauksen jälkeen ensimmäinen marmorikuula katosi lattian alle. Leikkasin sukkahousuista pieniä palasia ja liimasin ne reiän sisäpuolelle. Nyt saan marmorikuulan kätevästi ylös reiästä pienellä kertakäyttölusikalla, paitsi että kertakäyttölusikan voi pestä ja käyttää uudelleen.

Iltapäivällä menimme Arvin kanssa kauppaan mallia sekatavara ja ostimme sieltä kissanhiekkaa. Siitä voin tehdä golfradalle hienoja hiekkaesteitä, sekä bunkkereita. Poraisimme rasiaporalla olohuoneen lattiaan muutaman reiän. Reikiin laitoimme (niihin tiukasti asettuvan) käytetyn viilipurkin. Täytimme viilipurkit vedellä ja laitoimme niiden ympärille kissanhiekkaa. Näin saimme radalle hienoja vesiesteitä.

Kamomillatee rauhoittaa, paitsi ettei sekään auta vakuutusyhtiön asiakkaalleen aiheuttamaan tuskaan, eli vakuutuskaan. Vakuutuskaan sairastunut vakuutusyhtiön asiakas oireilee usein hikoamalla ja huutamalla.

Onko putkimiehellä, joka kuljettaa putkia pakettiautonsa katolla, on jatkuvasti putki päällä?

Hellurei.


Kommentoi
 Vedenpaisumus
20.04.2017 08:44

Hepskukkuu!

Tänä aamuna lirahti, paitsi ettei minulta. Sitten minä heräsin.

Rakensimme Naapurin Arvin kanssa akvaarion. Lemmikkieläinkaupasta sellaisen olisi saanut, mutta Arvin mielestä ne olivat liian pieniä... ja Arvi kyllä tietää mistä puhuu.

Löysimme Arvin varastosta vanhoja ikkunoita, joiden ruudut olivat mitoiltaan (pokasta irrottamisen jälkeen) 80 cm korkeita ja 135 cm leveitä. Näin saimme aikaiseksi liki 1,5 m³ vetoisen akvaarion. Arvi suoritti vaativan laskutoimituksen pelkästään, terävän älynsä ja timpurinkynän avulla, paitsi että meidän olohuoneen tapettiin.


Kiinnitimme ikkunaruudut alumiinikulmien, ilmastointiteipin sekä silikonin avulla.
Liittäessään ikkunaruutuja alumiinikulmiin, Arvi pystyi samalla katsomaan telkkaria. Hän teki työn liimanäppituntumalla.

Tarkoituksemme oli saada akvaariossa kasvamaan (katiskalla pyytämistämme) ahvenista, menestyvä ja lisääntyvän ahvenpopulaation. Ensi talvena voisimme harrastaa pilkkimistä sisätiloissa, nojatuoleissa istuen ja telkkaria katsellen.

Eilen illalla täytimme akvaarion vedellä ja äsken se sitten särkyi, paitsi että lattia kaipasikin pesua.

Kävin muuten eilen kaupassa mallia musiikki. Minä en soittimia osta, mutta minusta on hauskaa käydä kyselemässä kaikenlaisista harvinaisia soittimista. Etsin niistä tietoa aina tiistaisin kirjastosta. Tällä kertaa päätin kysellä kiinalaisesta sanxian- luutusta. Myyjä, joka näytti jee-jee-musikin soittoa harrastamaan ryhtyneeltä pujoparralta lupasi etsiä tietoja tietokoneelta. Naureskelin partoihini, mutta pujopartamyyjä löysikin kyseisen luutun ja lupasi tilata minulle sellaisen, paitsi että poistuin paikalta.

Soitin vakuutusyhtiöön ja kysyin miten pitäisi toimia vedenpaisumuksen suhteen. Minulle kerrottiin että huomenna tulee vakuutusyhtiöstä nainen tutkimaan vahingon laajuutta, paitsi että minun pitää imuroida ja ottaa pullaa pakastimesta sulamaan.

Rumputaiteilija Jalo "Jallu" Viinanen kertoi että hänellä oli ollut lapsena lemmikkinä kärpänen nimeltä Ralf. Talvi oli sujunut hyvin, mutta keväällä oli Ralf muuttunut alakuloiseksi ja katsellut ikkunasta pihalle, kyyneleet verkkosilmissään. Jallu oli heltynyt ja vienyt Ralfin ulos koiratarhaan, josta tämä oli kuitenkin onnistunut mystisesti pakenemaan... Sangen surullinen tapaus

Kamomillasaunio on latinaksi, matricaria chamomilla, paitsi että se on asterikasveihin kuuluva mauste- ja rohdoskasvi. Sitä kutsutaan maaomenaksi koska sen lehdet tuoksuvat omenalta. Kamomillatee auttaa ahdistukseen ja unettomuuteen. Koska vedenpaisumus aiheutti minulle ahdistusta ja unettomuutta, join teetä ennen nukkumaanmenoa... viisi kupillista.

Käyttääköhän likinäköinen kärpänen verkkosilmälaseja?

Hellurei.


 


Kommentoi
 Uimassa
19.04.2017 15:32

 

Hepskukkuu!

Tein tänään uimahypyn kahdella voltilla, mallia taaksepäin, sitten minä heräsin.

Kävimme tänään Naapurin Arvin ja Jarskin kanssa uimassa. Uimahallissa on kiva uida, paitsi että kalastaminen siellä oli kiellettyä.

Arvilla on uimahalliin vapaa pääsy. Hän on hallin kunniavieras. Arvi suoritti laaksonkylän uimahallissa kaikkien aikojen ensimmäisen uimahypyn, paitsi että allas oli vielä silloin mallia tyhjä.

Arvi oli töissä uimahallin rakennustyömaalla kun rakennustellinki yllättäen petti hänen painonsa alla. Matkaa altaaseen oli reilut kolme metriä. Usein miten selvinä olevien lähteiden mukaan Arvi ehti tehdä taaksepäin kaksi ja puoli volttia, ennen tömähtämistään altaan pohjalle. Arvi oli saanut kaikilta silminnäkijöiltä hyvät tyylipisteet, paitsi että ambulanssimiehiltä ei.

Aitoukonhattua (aconitum napellus subsp. lusitanicum) voi käyttää puudutusaineena uimahyppyjen jälkeen, paitsi ettei kannata, sillä se on mallia erittäin myrkyllinen.

Meidän kylällä oli muinoin vanhempi pariskunta, joiden petipuuhista ei enää tullut mitään. Pariskunta marssi lääkärin puheille. Lääkäri kertoikin uudesta keksinnöstä, jossa mummolle asennetaan rautainen kierukka ja papalle erittäin tehokas magneetti. Näiden asennusten avulla homman pitäisi taas onnistua. Asennus suoritettiin välittömästi ja kontrollikäynti määrättiin kahden viikon päähän.

Sovittuna päivänä mummo saapui kuitenkin yksin lääkärin vastaanotolle. Lääkäri kysyi mummolta, oliko petipuuhat luonnistuneet mutta ihmetteli miksei pappa ollut saapunut vastaanotolle. Mummo kertoi posket punaisina uuden nuoruuden saapuneen heidän makuuhuoneeseensa. Pappa ei päässyt kontrollikäynnille koska hän oli joutunut putkaan. Lääkäri hämmästy kuulemaansa ja ihmetteli, mitä pappa oli tehnyt.

Mummo kertoi, ettei pappa ollut tehnyt mitään sen kummempaa, kuin lähtenyt magneetin asentamisen jälkeen uimaan. Äkkiä, papan selkäuintia uidessa, oli häntä vastaan uinut 13-vuotias tyttö, jolla oli hammasraudat. Siitä ne ongelmat sitten alkoivat.

Uimahallin saunaan ei saa mennä uimahousut jalassa. Minä vedän uimahousut, aina saunaan mennessäni päähän siten, että kasvot voi työntää (joka toisesta lahkeesta) näkyviin. Näin toimen, hapen saanti ei esty paitsi että uimahousut eivät katoa tahi joudu vorojen käsiin.

Keppi, jonka avulla voi uimaan mennessään pompata altaaseen, on nimeltään uimahyppykeppi.

Hellurei!


( Päivitetty: 19.04.2017 15:42 )

Kommentoi
 Sienisalaattia
26.01.2016 15:58

Hepskukkuu!

Tänä aamuna satoi räntää, vettä ja lunta, paitsi että ei onneksi samaan aikaan, siksi saatoin herätä.

Aikaisin aamulla, ryhdyin harrastamaan piponi vuoraamista foliopaperilla. Söin lounaani tänään ABC:n seisovasta pöydästä. Pipoon oli kätevä sujauttaa muutama pihvi ja kalaa. Kun kääri foliopaperi tiukaksi nyytiksi, pysyi ruoka pipon sisällä pitkään lämpimänä, paitsi että maha oli jo niin täynnä, että jäivät sitten syömättä ja korvat paleltuivat kun kävelin ilman pipoa kotiin.

Tarjolla oli myös himoruokaani, sienisalaattia. Minä pidän sienistä, paitsi että jalkasienestä en.

Jokin aika sitten, vaimo väitti että laihtuisin, jos ryhtyisin syömään kasviksia, salaattia ja muuta kaninruokaa. Sanoin vaimolleni, viitaten kaniinien kiihkeään sukupuolielämään, että voin kyllä ryhtyä harrastamaan kanin ruokien syömistä, jos voi muutenkin elää kuin kaniini. Yllätyksekseni vaimo suostui ehdotukseeni, paitsi että järsin seuraavat kaksi viikkoa salaattia ja porkkanaa, lukitussa verkkohäkissä.

Limanuljaska on sieni, paitsi että eräs myyntiedustaja myös. Limanuljaskan lakin alapuolella on heltat. Limanuljaskan lakkia ei kannata ottaa pois pakkasella, sillä heltan korvat voivat paleltua. Limanuljaskat pyrkivät lisääntymään kuusimetsissä, paitsi että ravintoloissa, hotellihuoneissa ja autojen takapenkeillä myös.

Meidän kylällä oli muuan mies, jonka korva alkoi vappujuhlien jälkeen ankarasti kihelmöidä ja kutiamaan. Korvalääkäri poisti miehen korvasta tippaleivän, paitsi että se olikin korvasieni. Samainen mies oli poliittisesti niin vasemmalle kallellaan, että jos tuuli kävi oikealta, hän kaatui.

Muuan toinen mies tuli aina kovin kateelliseksi kuultuaan, jonkun muun, onnistuneen tahi menestyneen elämässään. Mies kuitenkin parani vaivastaan, kun lääkäri poisti häneltä kateenkorvan.

Jos äidillä on murtunut rintalasta. Voiko hän imettää rintalasta?

Hellurei!

 


( Päivitetty: 26.01.2016 16:12 )

Kommentoi
 Rikkoutunut dvd härpäke.
25.01.2016 13:33

Hepskukkuu!
 

Tänä aamuna näkyi pelkkää lumisadetta, paitsi että telkkarista.

Eilen tapahtui, paitsi että sattui myös. Katsottuani, vuonna 1954 ilmestyneen elokuvan Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä. Olin poistamassa elokuvaa, dvd härpäkkeestäni, ja siirtymässä vuoden 1955 Pekka ja Pätkä elokuviin. (Kaikkihan tietävät, että juuri vuonna 1955 ilmestyi kaikkiaan kolme uutta Puupää- elokuvaa.) Poistin arvokkaan elokuvani oikeaoppisella, etusormi reikään ja peukalo levyn reunaan, otteella. Asetellessani levyä koteloon, sulkeutui dvd härpäkkeen luukku omia aikojaan. Kuului natinaa ja rouskutusta, jonka jälkeen härpäke ei suostunut enää toiminaan. Minuun iski valtava hätä ja ahdistus, sillä olin ehtinyt katsoa vasta kaksi Puupää- elokuvaa. Vaimo tosin väitti, että voisin katsoa elokuvat tietokoneelta, mutta naiset nyt eivät ymmärrä tekniikasta mitään!

Uutisissa kerrottiin, että nassikoiden pottaharjoittelu aloitetaan nykyisin selvästi myöhemmin kuin ennen ja että tästä syystä nassikat käyttävät vaippoja, vielä huomattavasti vanhemmalla iällä. Uutinen selittää sen, miksi joidenkin, teininassikoiden housujen haaroväli viistää maata. Aionkin huomauttaa asiasta, seuraavalla kerralla, ABC:n pöydässä häliseville teininassikoille. Jos he eivät ymmärrä, huomautan uudestaan, kovemmalla äänellä.

Sellaiset ihmiset, jotka pelkäävät ulkomaalaisia ihmisiä, ovat perustaneet Rajat kiinni- nimisen kansanliikkeen. Kansanliikkeen tehtävä on järjestää marsseja eri kaupungeissa, paitsi että pakkasella tai lumisateella ei. Meidänkin kylällä oli aikoinaan muutama maakuntalauluja laulava vanhapiika sekä pari mustasukkaista ukkomiestä, jotka perustivat naisten siveellisiä elämäntapoja vaalivan kansanliikkeen. Sen nimi oli Raajat kiinni.

Jos päästää viriilin riikinkukon, ennen pääsiäistä kanalaan, niin kanat munivat pääsiäiseksi värikkäitä munia, eikä tarvitse vesivärien kanssa tuuhastaa.

Kannattaa käyttää kaikissa kodin laitteissa, jotka tarvitsevat paristoja, aina ladattavia paristoja. Ladattavat paristot voi kätevästi ladata, vaikkapa pankin odotusnurkkauksen pistorasiassa. Menen aina torstai aamuisin pankkiin ja sujautan lataushärpäkkeen, odotusnurkkauksen sohvan takana olevaan pistorasiaan. Iltapäivällä käyn hakemassa ladatut paristot mukaani, paitsi että näin ei lataamiseen kulu omaa sähköä.

Kodinkoneliikkeen pujoparta väitti, ettei dvd härpäkettä kannata korjata, paitsi että uuden saa halvemmalla. Kysyin pujoparralta, että nukkuuko hän yönsä hyvin? Lisäksi kerroin hänelle, että minä en nukkuisi jos kaupittelisin päivät pitkät, Aasialaisten lasten, huonolla palkalla tekemiä ja niin huonolaatuisia dvd härpäkkeitä, ettei niitä kannata edes korjata. Kun pujoparta ei näyttänyt ymmärtävän kysymystäni, toistin sen, kuuluvammalla äänellä. Paitsi että, ostin rautakaupasta ruuvimeisselin ja avaan takakannen itse. 

Jos laittaa, mallia kaksi kananmunaa, sukkahousujen kumpaankin lahkeeseen, niin voi kätevästi asettaa kananmunat kiehuvaan veteen, ilman että munat kattilaan pudotessaan rikkoutuvat tahi näpit palavat, paitsi että kananmunien paistaminen, sukkahousujen lahkeessa, ei ollut hyvä idea.

Rakensimme viime kesänä, Naapurin Arvin kanssa, linnunpönttöjä. Teimme pönttöihin saranoidun etuseinän. Pönttöön mahtuu kätevästi yksi jaloviina pullo, paitsi että pesintäaikaan ei.

Hellurei!

 


( Päivitetty: 25.01.2016 13:41 )

Kommentoi
 Risteilyjä
22.01.2016 10:09

Hepskukkuu!

Tänä aamuna soi puhelin, siihen minä heräsin.

Rumpalimme JaloJalluViinanen lähti alkuviikosta laivareissulle Tallinnaan. Paluumatkalla Tallinnasta Helsinkiin hän oli, toistaiseksi tuntemattomasta syystä, päätynyt Ouluun, paitsi että Jallu arveli laivan eksyneen sumussa. Jallu oli viettänyt Oulussa sangen tyydyttävää elämää, erään Pirkon tai Irmelin luona, kunnes oli päässyt ystävällisen rekkakuskin kyydissä Hirvaskankaan ABC:lle. ABC:n kahviossa hän oli törmännyt toiseen Pirkkoon tai Irmeliin ja oli nyt tämän luona, paitsi että hänet pitäisi hakea sieltä pois.

Jos ryhtyy harrastamaan ulkomaille matkustamista. Kannatta sitoa sukkahousujen toinen lahje kaulaan, mallia huiviksi, ja työntää ylimääräinen lahje paidan alle. Ylimääräiseen lahkeeseen voi kätevästi sujauttaa passin tai lompakon turvaan taskuvarkailta.

Olin Jallun kanssa 90-luvun alkupuolella Tallinnassa, inspiraation tankkaus matkalla. Olimme päässeet inspiraation tankkauksessa jo hyvään vauhtiin, kun törmäsimme sataman lähistöllä, syvään avo-ojaan. Siihen aikaan kaikki Tallinnan jätevedet virtasivat, tuota ojaa pitkin, puhdistamattomina itämereen. Katselimme hetken ohitsemme lipuvia möykkyjä ja kokkareita, kunnes äkkiä havaitsimme, veden pinnalla kelluvan, juuri käytetyn kumisen varmuusvälineen. Jallu pyöritteli päätään ja totesi ihmeissään. ”Siinä on viron poika lähtenyt nuorena merille!”

Jos syö alkupalan ja pääruoan välissä lihapullia, ovatko ne välilihapullia?

Lähdimme Arvin ja Jarskin kanssa hakemaan Jallua, sillä kaveria ei jätetä. Suunnittelimme, että voisimme käydä samalla reissulla Hirvaskankaan huutokaupassa. Jarski on parhaimmillaan, juuri huutokauppa, sillä hänellä on kantava ääni. Jarski hoiti aikoinaan Laaksonkylän urheilukentällä kenttäkuulutuksia, kaksi ja puoli vuotta, paitsi että vasta sitten huomattiin, ettei äänentoisto ole toiminut koko aikana.

Löysimme Jallun ABC:ltä. Mies oli, olosuhteet huomioon ottaen, hyvässä kunnossa. Lievää voimakkaammassa liikutuksen tilassa, hän innostui muistelemaan menneitä. Hän kertoi seurustelleensa erään tytön kanssa, joka oli heti ensimmäisillä treffeillä kertonut ettei hän pidä miehistä, jotka tulevat liian aikaisin. Seuraaville treffeille Jallu oli mennyt reilut puoli tuntia myöhässä, muttei tyttö ollut pitänyt siitäkään.

Minä käytän vaimon kanssa aina valokuvaus tekniikkaa. Se tarkoittaa sitä, että sammutetaan valot ja katsotaan, mitä kehittyy.

Emme käyneet huutokaupassa, paitsi että emme löytäneet paikkaa vaikka kuinka kuuntelimme.

Kotimatka meni mukavasti, paitsi että Jallu osti evääkseen vahingossa koiranmakkaraa... ja haukkui sitä takapenkillä, koko loppumatkan.

Hellurei!

 

Pee äs: Kuuntele myos: Limbo Laakso: Lautalla Tallinnan

 

 

 

 

 


( Päivitetty: 22.01.2016 10:21 )

Kommentoi
 Perhostelua
20.01.2016 16:56


Hepskukkuu!

Tänään aamuna pohdin kasvun ihmettä, paitsi että olen kyllä yrittänyt laihduttaa.

Minä ja allekirjoittanut emme lähteneet tänään pilkille, paitsi että Naapurin Arvi ja Jarski lähtivät. Minun piti testata uusinta keksintöäni. Olen rakentanut, vanhasta sulkapallomailasta ja sukkahousuista, kätevän ja nopean tuplaperhoshaavin, paitsi että koko päivänä ei näkynyt yhtään perhosta.

Arville oli sattunut jäällä pienimuotoinen onnettomuus. Kun hän oli kurkistanut reiästä, näkyykö vedessä kaloja, oli hänen tekohampaansa pudonneet järveen. Arvi oli yrittänyt pilkkimällä saada hampaansa takaisin, mutta Jarski oli epäillyt puuhaa toivottomaksi. Arvi oli kuitenkin uskonut ideaansa, sillä hän käytti syöttinä lenkkimakkaraa. Siitä hampaat ovat aina pitäneet.

Jos pariskunta, joka ei ole varma siitä kauanko heidän suhteensa tulee kestämään, harrastaa hekumallisia petipuuhia. On kyseessä toistaiseksi.

Arvi oli lopulta saanut tekohampaansa takaisin, paitsi että ei pilkkimällä. Jaatisen nuorempi poika oli tullut heidän luokseen ja näyttänyt, verkolla saamaansa kummallista haukea, joka hymyili kuin Alexander Stubb, paitsi että hauella oli Arvin tekohampaat suussa.

Kun odotteli takapihalla, että pääsisin pyydystämään perhosia, tuntui kuin olisin ollut retkellä. Minulla oli termospullossa kahvia ja join sitä kuksasta. Ostimme kaikki viime Lapin reissullamme sellaiset, paitsi että Jallu ei ostanut. Jallu sanoi, että hän saa kuksia ilmaiseksi.

Itiö, jolla on poikasia, on nimeltään itiöemä.

Katsoin eilen iltana elokuvan, jonka oli ohjannut joku Härö, paitsi että niin oli elokuvakin.


Hellurei.

 


( Päivitetty: 20.01.2016 17:01 )

Kommentoi
 Pilkillä
18.01.2016 11:10

Hepskukkuu!

Tänä aamuna epäilin sairastuneeni sokeritautiin, paitsi että olin vain nukkunut makeasti.

Aamulla kuuntelimme Naapurin Arvin kanssa merisään, sillä olemme lähdössä Kirkkojärvelle pilkille. Pakkasta on -28,7 ja tuuli on mitattu Marjaniemessä, paitsi että eivät kertoneet miten pitkä se oli.

Minä olen mallia, kova kalamies, paitsi että niin on Naapurin Arvikin. Arvi sai kerran niin ison kalan, että kun hän yritti Teboilin kahviossa näyttää käsiään levittämällä  kalan kokoa, meni häneltä molemmat olkapäät sijoiltaan.

Näin kovilla pakkasilla on osattava pukeutua. Vaimo oli kutonut minulle joululahjaksi villapaidan, mutta se lämmitti vain toista puolta kehostani. Paita oli puolivillainen.

Naapurin Arvilla on säännöllinen päivärytmi. Joka aamu hän saapuu talonsa portaille tupakoimaan tasan kello viisi aamulla. Päällään hänellä on verkkopaita ja kalsarit, olipa pakkasta kuinka paljon tahansa. Eilen aamuna, oli kuitenkin sattunut erikoinen tapaus. Arvin tupakoidessa, oli parvi talitiaisia lentänyt hänen kimppuunsa ja alkanut nokkimaan miestä vimmatusti. Talitiaiset luulivat Arvia verkkopaitoineen, valtavaksi talipalloksi.

Hiukkaskiihdytin on laite, joka sähkökentän avulla kiihdyttää ja magneettikentän avulla suuntaa sähköisesti varautuneita hiukkasia. Paitsi että vaimo kiihtyy, käy sähköiseksi ja varautuneeksi, jos huoneessa on pölyhiukkasia, paitsi että olin luvannut imuroida.

Kaupungissa ihmiset ovat ryhtyneet harrastamaan kerrospukeutumista. Se tarkoittaa sitä että ulos mentäessä, vaatteet puetaan päälle vasta kerrostalon rappuja juostessa tahi hissillä matkustaessa, kerrosten välissä.

Olin teininassikkana kesätöissä eräässä ravintolassa ja minun piti valmistaa jotain kalaruokaa lounaalle. En ollut koskaan valmistanut mitään ruokaa, paitsi että riisimuroja olin. Heitin kattilaan yhden hauen ja pari kourallista pienempiä sinttejä, vähän vettä sekä mausteita omasta päästäni. En tiennyt minkä kalaruoan olin saanut aikaiseksi, paitsi että kun ihmiset maistoivat keitostani, syntyi valtava huuto ja meteli. Olin saanut aikaiseksi kalabaliikin, paitsi että potkut myös.

Olin kerran esiintymässä kalastusseuran tilaisuudessa. Yleisö ei ollut paras mahdollinen, sillä jo ennen puoltayötä, kaikki pilkkivät.

Jos kairaa jäähän kaksi reikää vierekkäin ja laittaa kumpaankin sukkahousujen lahkeeseen kiven painoksi ja pudottaa lahkeet reikiin, niin saa kätevän sumpun kaloille. Pois lähtiessä sumpun voi nostaa ylös ja vetää sukkahousut päähän niin, että lahkeet (kaloineen) jäävät selkäpuolelle, ikään kuin repuksi. Näin kädet jäävät vapaiksi muiden varusteiden kantamista varten, paitsi että ihmiset kyllä nauroivat.

Myös amerikassa käydään pilkillä, paitsi että siellä lähdetään Bill Gille!

Hellurei!

 

 


( Päivitetty: 18.01.2016 11:25 )

Kommentoi
 Savotastaan selvinneet
17.01.2016 13:41

Hepskukkuu!

Tänä aamuna oli puiseva olo, sillä nukuin kuin tukki.

Tänäänkin on ulkona reilusti pakkasta, paitsi että hyytävä oli tunnelma sisälläkin.

Minä ja allekirjoittanut, sekä Naapurin Arvi, pohdimme tänään suhdettamme alkoholiin, paitsi että vaimoväen painostuksesta. Molempien vaimot toruivat meitä ja me Arvin kanssa istuimme penkillä nöyrinä ja hiljaisina. Yhtä nöyrinä olimme viimeksi silloin, kun jäimme rippikoulussa kiinni, syötyämme salaa pastorin eväät. Arvi puolustautui väittämällä, että mitään suhdetta ei ollut, että hän ja lempijuomansa alkoholi ovat vain ystäviä. Minä en puhunut mitään, sillä olin oppinut, että pedon kohdatessaan on parasta näytellä kuollutta.

Lopulta minun oli kuitenkin pakko puhua. Kerroin vaimoväelle, että jos valasta lyö harppuunalla, se hätääntyy ja syöksyy syvyyksiin niin lujaa että lyö päänsä merenpohjaan ja kuolee. Naiset eivät ymmärtäneet sanaakaan puheestani, paitsi että en kyllä itsekään. Vaimoväki ei tahtonut paljastaa meille ymmärtämättömyyttään, joten he vaihtoivat lennosta toiseen puheenaiheeseen, paitsi että niin kuin naisilla on tapana.

Jos yöhuoltamolla on viehkeä tyttö kassalla ja olet epätietoinen ruoan hinnasta, ei kannata kysyä, että mitä suuhun paneminen maksaa? Paitsi että rumpalimme Jallu kysyi ja tyttö hälytti vartijat paikalle.

Ryhdyimme Arvin kanssa harrastamaan vaimoväen lepytystä. Arvi keitti kahvit ja minä leivoin kuppikakkuja. Kun tarjoilin leivonnaisiani, kaikki maistoivat niitä ahnaasti, paitsi että sylkivät heti suunsa tyhjäksi. Leivonnaiseni olivatkin sylkykuppikakkuja.

Toisinaan naiset ryhtyvät harrastamaan raskaana olemista. Raskaus voi helposti tarttua naisesta toiseen. Pankissa tähän on varauduttu hyvin. Raskaana olevia naisia ei päästetä, tartuntariskin vuoksi, liian lähelle kassalla työskenteleviä pankkineitejä. Turvallisen matkan päähän kassaneideistä, on odottaville naisille varattu ihan oma paikka, asiointi varten. Lattiassa on viiva, jonka vieressä lukee: Odota tässä!

Pienoinen epäonni on toisinaan vainonnut minua, mutta on minulla ollut elämässäni onnistumisiakin. Nuorempana olin aivan hurja pituushyppääjä. Laaksonkylän mestaruuskisoissa tarvittiin viisi miestä voittamaan minut. Minä oli se kuudes. Kerran olisin päässyt papiksi Kälviälle, paitsi että eivät ottaneet.


Jos vetää ensin sukkahousuista irti leikatun jalkaosan päähänsä ja vasta sitten pipon, niin ei mene, tuiskukelillä lumi silmämuniin, paitsi että pankkiin meno, niissä vetimissä, oli kyllä virhe.

Hellurei!

 


( Päivitetty: 17.01.2016 15:03 )

Kommentoi
 Savotalla
16.01.2016 14:32

Hepskukkuu!

Tänä aamuna nousin pirteänä ylös ja ryhdyin harrastamaan aamuvoimistelua, sitten minä heräsin.

Katsoin aamulla uutiset ja sään. Lupasivat kovia pakkasia, paitsi että vaimoväki käy tänään kuumana. Keitin puuroa, mallia kaura, sekin oli kuumaa.

Ryhdyimme Naapurin Arvin kanssa harrastamaan tukkijullin elämää. Tarkemmin sanottuna meidän piti sahata pihassa olevasta rankakasasta polttopuita. Rankakasa on ollut pihassa jo muutaman vuoden. Vaimoväki ryhtyi eilen patistamaan meitä savotalle. Naiset epäilivät puiden juurtuvan uudelleen, jos odottelisimme vielä hetkenkin, paitsi että naiset nyt eivät tiedä savottahommista mitään.

Ihminen, (Homo/hetero sapiens) koostuu noin 100 biljoonasta solusta (laskin ne kerran saunassa ollessani) ja noin 70-prosenttisesti vedestä. Näin kovilla pakkasilla on tärkeää, ettei ihmisen sisällä oleva, vesi pääse jäätymään. Normaalipaineessahan vesi jäätyy jo 0 °C:n lämpötilassa, paitsi että vaimoväen nalkutuksesta johtuen paineemme eivät olleet normaalit. Jaloviinan jäätymispiste on -21 astetta. Katsoimmekin työturvallisuutemme kannalta välttämättömäksi, ennen työhön ryhtymistämme, vaihtaa osan kehomme vedestä jaloviinaksi.

Moottorisaha ei suostunut käynnistymään, vaikka Arvin kanssa kiskoimme sitä irvessä hampain, paitsi että hikosimme ja huusimme myös. Lopen uupuneina päätimme tehdä tulet ja lämmittää sahaa kotvasen verran. Koska nuotio lämmitti meitä ulkoisesti, saatoimme keskittyä sisäisen lämmönkestomme lisäämiseen. Istuimme nuotiolla liki tunnin ja saha oli jo niin kuuma, että muoviosat ryhtyivät harrastamaan sulamista, paitsi että käyntiin se ei lähtenyt.

Arvi keksi, että yrittäisimme työntää sahan käyntiin. Kiinnitimme sahan kädensijaan köyden, josta toinen saattoi vetää, samaan aikaan kun toinen työnsi. Ensin Arvi veti ja minä työnsin, sitten minä työnsin ja Arvi veti. Lykkäsimme sahaa, ympäri pihaa, liki tunnin,paitsi että hikosimme ja huusimme myös. Seuraavaksi yritimme mäkistarttia. Laitoimme sahan autotallin katolle ja annoimme sen liukua sieltä alas. Mutta mitään ei tapahtunut, paitsi että laippa taittui vinoon.

Koska alkoi olla jo pimeä ja sahan laippakin oli mutkalla, jouduimme keskeyttämään savottamme ja lähdimme Arvin luo saunomaan.

Kotona vaimo väitti, että sahassa ei ollut bensaa, paitsi että naiset nyt eivät tiedä savottahommista mitään.

Hellurei!


( Päivitetty: 16.01.2016 16:18 )

Kommentoi
 Henkistymistä ja valaistumista
15.01.2016 10:48

Hepskukkuu!


Tänä aamuna, kuulin unessain leopardin huudon vain... Ja sitten minä heräsin.

Paitsi ettei se ollut leopardi, vaan rumpalimme Jallu, joka kuorsasi olohuoneen sohvalla. Jallu palasi eilen henkistymis- ja valaistumismatkaltaan Intiasta. Henkistymisestä en tiedä, mutta valaistuminen näytti onnistuneen hyvin, sen verran paljon miehen nahka punoitti, paitsi että muuallakin kun nenässä.

Rippikoulussa minäkin kiinnostuin henkisistä asioista. Kävin useana iltana keskustelemassa pastorimme kotona, paitsi että olin rakastunut pastorin tyttäreen. Eräänä iltana, innostuin kertomaan pastorille oman näkemykseni maailman synnystä, sekä muista sellaisista yksinkertaisista asioista. Pastori kuunteli minua hämmästynyt ilme kasvoillaan. Lopulta hän nousi ja julisti minut autuaaksi, sanomalla että ”autuaita ovat henkseleistä löyhät," tai jotain sen tapaista.

Liperi on muodikas kaulus pastoreiden keskuudessa, paitsi että maustekasvi myös. Liperin kansanomaisempi nimi on lipstikka, eli suomeksi huulettikka. Liperiä käytetään erilaisten liemien maustamisessa, koska siinä on lihainen maku. Muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät sitä lääkkeenä, paitsi että deodoranttina myös. Minä olen käynyt Liperissä, paitsi että se oli paikkakunta Joensuun lähellä ja minulla oli omat deodorantit mukana.

Minusta on käsittämätöntä, etteivät eri uskontoja harrastamaan ryhtyneet ihmiset voi elää sovussa keskenään. Meillä Laaksonkylässä käy kesävieraana eräs juutalainen rabbi. Hän on naimisissa Jaatisen vanhimman tyttären kanssa. Me tulemme hyvin toimeen rabbin kanssa, paitsi että kieliongelmia on. Minä kun en osaa hepreaa, paitsi joskus aamuöisin, pubi-illan jälkeen. Rabbi puhuu kyllä englantia, mutta minä en osaa sitäkään, paitsi yhden lauseen. Se lause menee suomeksi näin: 90 hiirtä myös. Englanniksi se lausutaan: Nainti mais tuu.

Jos miesten ympärileikkauksiin erikoistunut kirurgi ja suutari perustaisivat yhteisyrityksen. Voisi kirurgi tehdä ympärileikkaukset ja suutari voisi tehdä, poisleikatuista jämäpaloista, esinahkakenkiä.

Hurjassa nuoruudessaan Jallu ja Jarski lainasivat Jaatisen moottorivenettä, paitsi että ilman lupaa. Jaatinen oli soittanut asiasta poliisille. Kirkkorannassa oli hengellinen telttakokous ja Jallu ja Jarski olivat rantautuneet teltan läheisyyteen, nauttimaan virvokkeita. Äkkiä heidän taakseen pysähtyi poliisiauto. Jallu ja Jarski säntäsivät päätä ja pahkaa pakoon. Jallu juoksi telttaan ja siellä etupenkkiin, erään naisen viereen. Jallun kyyristellessä mahdollisimman matalana, kysyi vieressä istunut nainen häneltä.
- Oletko sinä pelastunut?
- Olen. Vastasi Jallu. Mutta Jarski taisi jäädä teltan ovella kiinni!

Hellurei!

 


( Päivitetty: 15.01.2016 11:08 )

Kommentoi
 Maatilamatkailua
14.01.2016 10:14


Hepskukkuu!

Tänä aamuna minulla oli kuumetta, tarkemmin sanottuna matkakuumetta. Sitten minä heräsin.

 

Teimme tänään retken maatilalle. Menimme sinne mukavasti linja-autolla, paitsi että taas laulettiin maakuntalauluja. Onneksi matka oli lyhyt.

Maatilalla oli kaikenlaisia maatilan eläimiä, kuten lehmiä, sikoja, hevosia, lampaita, kanoja ja kalkkunoita, paitsi että kanoja ja kalkkunoita oli linja-autossakin... ne lauloivat maakuntalauluja. Kun maatilan isäntä kysyi kanalassa, haluaako joku ottaa lämpimän munan käteensä, kaikki maakuntalauluja laulaneet naiset hihittivät.

Kun me olimme nassikoita, kuuntelimme me jänöjussin mäenlaskua, leikimme käpylehmillä mutta kiipesimme koivun latvaan että heilahti. Nykyajan nassikat kuuntelevat jee-jee-musiikka, räpläävät älypuhelimiaan mutta eivät pääse edes koivun alimmille oksille, vaikka kuinka hikoavat ja huutavat.


Maatilalla meille tarjottiin tilan omaa viiniä, paitsi että ruokaa myös. Ne maakuntalauluja laulaneet naiset kilistelivät lasejaan ja hihittivät. Eräs naisista sanoi että viini oli mallia pyöreäkö, paitsi että niin oli nainenkin. Naisten naamat punoittivat, silmissä oli outo kiito ja ne hyräilivät että, traida daida daa. Eräs naisista alkoi, liikaa viiniä juotuaan huutaa apua, hän oli hätäpäissään.

Ovatkohan maaseudulla nautitut alkoholiannokset, nimeltään landepaukkuja?

Jos sitoisi aamulla sukkahousut lehmän hännän alle, niin voisi lannan kantaa illalla kätevästi sukkahousujen punteista pois. Kerroin ideani isännälle. Kun hän ei näyttänyt ymmärtävän, kerroin sen uudelleen, kovemmalla äänellä.

Kun olimme lähdössä kotiin, sitä hätäpäissään ollutta naista ei löytynyt mistään, paitsi että iloitsin turhaan. Häntä ryhdyttiin etsimään. Lopulta löysimme hänet sikalasta nojaamassa läävään. Emme olleet huomanneet häntä, koska hän oli sulautunut joukkoon, sillä hän oli sikana.

Paluumatkalla sikalaan eksyneen naisen suusta ei tullut kansanlauluja, paitsi että yrjöä tuli. Linja-autosta tuli oksennusbussi.

Maatilalla oli juliste, jossa kerrottiin että maaseutua ei voi tuoda. Silti kotiin päästyäni putosi kenkäni pohjasta iso pala maaseutua olohuoneen lattialle, paitsi että matolle myös. Laitoin tuomani maaseudun ikkunalaudalle kuivumaan.

Otin retkellemme kameran mukaan. Menomatkalla huomasin, ettei siinä ollut filmiä. Kotona vaimo väitti, ettei siinä pidäkään olla, koska se on digikamera, paitsi että naiset nyt eivät ymmärrä tekniikasta mitään.

Päivä oli mallia pyöreähkö ja viipyilevä.

Hellurei!

 


( Päivitetty: 14.01.2016 10:24 )

Kommentoi
 Katupartiointia
13.01.2016 08:59

Hepskukkuu!

Tänä aamuna päätin ryhtyä harrastamaan julkkiksena olemista. Sitten minä heräsin.

Julkkiksena oleminen olisi hauskaa. Pääsisi tuomariksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ja jonon ohi ravintolaan, paitsi että minä en pidä tanssiohjelmista, enkä käy ravintoloissa.

Söin kolme sillivoileipää, sillä silli oli tarjouksessa kaupassa mallia ruoka, paitsi että leipä ei ollut, paitsi että pakastimessani oli. Silli kannattaa paloitella veitsellä pieniksi paloiksi ja asetella palat leivän päälle, oletetuille haukkaus kohdille. Näin silliä kuluu vähemmän, paitsi että silti saa joka haukkauksella, mallia silliä suuhunsa.

Teimme Laaksonkylän herrasmiesklubissa päätöksen, että perustamme katupartion turvaamaan laaksonkyläläisten liikkumista öiseen aikaan, paitsi että Laaksonkylässä ei ole yhtään katua. Kävimme kysymässä nimismieheltä, onko katupartion perustaminen mahdollista, vaikkei meillä olekaan yhtään rikosta tilillämme, paitsi että nimismies vain nauroi. Minä ja allekirjoittanut, sekä Naapurin Arvi, Jarski ja Jallu, partioimme neljänä yönä Teboilin kulmilla, paitsi että ketään ei näkynyt. Viidennellä partiointiyönämme alkoi sitten tapahtua. Näimme posteljoonin ajavan aamuyöllä punaisella, Solifer Speed- merkkisellä mopedillaan, postille päin, paitsi että sekin pääsi karkuun.

Meidän kylällä asuu muuan mies, joka on melkein julkkis. Mies pääsi mukaan Big Brother- ohjelmaan, mutta kuvauspaikalla hän erehtyi ovesta ja meni sisään yhtä ovea liian aikaisin. BB-talon sijaan hän astuikin sisään AA-kerhoon. Mies oli kuitenkin tyytyväinen, sillä AA-kerhoon on nykyisin melkein mahdotonta päästä, sillä ne eivät ota enää.

Jos autosi hajoaa keskelle korpea kovalla pakkasella, on se vakava paikka. Sillä nykyisin kukaan ei auta hätään joutunutta ihmistä, paitsi että silloin on oltava ovela. Pitää leikata sukkahousujen jalkaosat irti ja täyttä irti leikatut jalkaosat pumpulilla, talouspaperilla tahi jollain muulla pehmeällä materiaalilla. Sitten ommellaan jalkaosat kiinni pipoon, korvien kohdalle ja ryhdytään harrastamaan tasajalkaa loikkimista tiellä, paitsi että mallia toispuoleisesti. Eläinrakkaat ihmiset luulevat sinua loukkaantuneeksi jänikseksi ja saat takuulla hellää hoivausta, porkkanan ja kydin läheiselle eläinlääkärille.

Mäkikuismaa voi käyttää unettomuuden hoitoon, paitsi että se saattaa heikentää ehkäisypillereiden tehoa, mikä saattaa aiheuttaa unettomuutta pillerin käyttäjässä. Mäkikuisma auttaa myös masennukseen. Nassikoiden kouluruokaan pitäisi sekoittaa mäkikuismaa, paitsi että nassikat eivät syö kouluruokaa vaan pizzaa ja karkkia. Minulla oli aikoinaan, Mäkikuisma niminen työnjohtaja, paitsi että hän sai aikaan meissä työntekijöissä masennusta ja unettomuutta.

Pitäisi olla kaksi postilaatikkoa. Hyvät uutiset ja rakkauskirjeet salaisilta ihailijoilta tulisivat varsinaiseen postilaatikkoon. Laskut, ja muut huonot uutiset, tulisivat puolestaan erilliseen jobinpostilaatikkoon.

Hellurei!

 


( Päivitetty: 13.01.2016 09:12 )

Kommentoi
 Uutispuuroa
12.01.2016 15:26

Hepskukkuu!
 

Tänä aamuna katsoin uutiset televisiosta, paitsi että ei olisi pitänyt.

Uutiset katsottuani tunsin oloni masentuneeksi ja voimattomaksi.

Keitin puuroa, sillä puurossa on voimaa. Puuro oli mallia neljän viljan, paitsi että se oli virhe. Ostin vahingossa paketillisen neljän viljan hiutaleita, vaikka minun piti ostaa hiutaleita mallia kaura. Levitin keittiön pöydälle sanomalehden ja kaadoin koko paketin sisällön sen päälle. Nypin kolmen väärän malliset hiutaleet pois ja aion palauttaa ne huomenna takaisin kauppaan.

Jos psykiatri ja gynekologi perustavat yhteisen firman, tuleeko psykiatrista uuden yrityksen pääjohtaja ja gynekologista, sen alapääjohtaja? Tai jos putkimies ryhtyy harrastamaan urologin hommia, tuleeko hänestä virtsaputkiasentaja?

Nosturinkuljettaja Jarski Peltonen kävi lomallaan ulkomailla. Eräänä aamuna hän oli lomailusta niin rasittunut, ettei kyennyt lähtemään aamupalalle. Kaunis tyttö oli tullut siivoamaan Jarskin huonetta. Jarski oli aikonut kohteliaasti poistua, paitsi että tyttö oli kehottanut miestä jatkamaan lepäilyään kaikessa rauhassa. Olipa tyttö vielä ilmoittanut, että hän voisi tulla Jarsin viereen häntä lämmittämään. Voitte kuvitella, miten ankarasti Jarskia oli ottanut pattiin se, että juuri sillä hetkellä häntä ei ollut yhtään palellut. Sangen surullinen tapaus, sanon minä!

Pujo on kasvi, paitsi että parta myös. Pujoa voi käyttää oluen ja lihan mausteena. Pujo auttaa myös ummetukseen ja ilmavaivoihin, paitsi että ilmassa sen siitepöly aiheuttaa vaivoja allergisille. Jee-jee-musiikkin soittoa harrastavilla jannuilla on pujoparta, paitsi että ne tuuhastavat tupakan kanssa.

Kaupassa, mallia ruoka, oli pekoni tarjouksessa. Pekoni ei nimestä huolimatta ole hevosenlihaa. Ostin viisi pakettia, paitsi että minä en syö pekonia. Munat eivät olleet tarjouksessa, enkä niitä ostanutkaan, paitsi että niitä minä kyllä syön.

Eräässä hoitolaitoksessa hoidettiin potilaita, jotka kärsivät lättäjalkojen aiheuttamista ongelmista. Hoitoon kuului olennaisena osana liikunta. Potilaat pelasivat usein lättäjalkapalloa.

Voikohan pekonia pakastaa?

Hellurei!

 


( Päivitetty: 12.01.2016 15:27 )

Kommentoi
 Muistoja pohjolasta osa 2
11.01.2016 15:07

Hepskukkuu!

Tänä aamuna tuntui kuin pipo olisi kiristänyt, paitsi että niinhän se kiristikin. Riisuin pesussa kutistuneen pipon päästäni ja sitten minä heräsin.

Vuosi sitten Lapista palatessamme, ajoimme ohi sellaisen paikkakunnan, jonka nimi oli Simo. Yritin katsella, josko näkisin myös paikkakunnan nimeltä Spede. Mutta ei näkynyt, paitsi että ei myöskään Loiria nuotiolla.

Minulla oli Lapin reissulla mukana sukset mallia Järvisen erikoiskilpa, paitsi että minä en hiihdä. Hiihtoliiton herroja kiusaksi, päätin kuitenkin tervata sukset hotellihuoneessa.
Lämmitin tervaa keittolevyllä ja palohälytin alkoi taas huutamaan. Hädissäni kaadoin tervapurkkini ja hyvää suksitervaa valui lattialle, paitsi että matolle myös. Yritin äyskäröidä tervaa juustohöylällä ja paistinlastalla kahvikuppeihin ja niistä takaisin purkkiin, mutta paljon sitä jäi vielä lattiallekin. Etsin huoneestani sanomalehteä, jonka voisin heittää tervan päälle. Lehteä etsiessäni huomasin astuneeni tervaan ja huone oli täynnä tervaisia jalanjälkiäni.

Tutkin tarkemmin jalanjälkeäni ja saatoin ilokseni todeta, että minulla ei ole lättäjalkoja. Niin oli sieviä jälkiä.

Iilimadon oikea nimi on verijuotikas. Iilimatoja voi käyttää nivelkipujen ja kankeuden hoitoon. Kun olin pieni nassikka näin lauman iilimatoja meidän kylän uimarannalla, paitsi että muuten mukavia kunnanvaltuutettuja.

Hotellin vastaanotosta ryntäsi tyttö huoneeseeni ja huusi kovempaa kuin palohälytin. Tyttö ihmetteli, että mitä on tapahtunut ja miksi lattia ja kahvikupit ovat mustan töhnän peitossa, paitsi että juustohöylästä ja paistinlastasta se ei maininnut mitään. Nykyajan ihmiset eivät ymmärrä suksien tervaamisen päälle, kun hiihtävät mallia lasikuitusuksilla.

Meidän retkellä oli mukana muuan mies, joka sanoi lähtevänsä Lappiin sen vuoksi, että siellä kaikki ikävät asiat unohtuvat. Kyseinen mies näyttikin unohtaneen heti ensimmäisenä iltana hotellin tanssiravintolassa sellaisen ikävän asian, että hän oli ukkomies.

Kotona nukkumaan mennessäni, leikkasin sukkahousujen jalkaosat irti ja laitoin niihin paperia, ennen kuin vedin ne jalkaani. Lakanat ja peitot eivät tahriintuneet tervaan.

Hellurei!

 

 


( Päivitetty: 11.01.2016 15:23 )

Kommentoi
 Muistoja pohjolasta
10.01.2016 13:42

Hepskukkuu!

Tänä aamuna en ollut Lapissa, paitsi että tasan vuosi sitten olin. Siellä minä heräsin aina varhain, sillä Lapissa kaikki nukkuu nopeasti.

Menimme Lappiin autolla mallia linja. Linja-autossa on tunnelmaa ja sillä matkustaminen on mukavaa, paitsi että yhteislaulut ei. Minä en ymmärrä miksi seuramatkoilla pitää aina ryhtyä laulamaan maakuntalauluja, joiden sanoja ei sitten muisteta... ja niihin kohtiin, joita ei muisteta, hyräillään että traida daida daa. Minä en laulanut. Katselin ikkunasta maisemia, paitsi että lasit olivat huurussa, kun ne muut huusivat ja hikoilivat.

Vaara on tunturin poikanen, paitsi että Tero Vaara ei ole.

Hotellilla oli tanssit ja oikea tanssiorkesteri, paitsi että haitaria ei ollut. Kävin sanomassa orkan poikien jannuille että haitari pitäisi olla, kun musiikki on muutenkin hanurista. Kun eivät ymmärtäneet, sanoin uudestaan kovemmalla äänellä. Aamupalalla oli syömässä turisteja, jotka puhuivat mallia ulkomaan kieltä. Sanoin niille, että suomessa ei aamupalalla puhuta, paitsi että ei juuri muulloinkaan. Kun eivät ymmärtäneet, sanoin uudestaan kovemmalla äänellä.

Jos repii housujen taskuista saumat auki ja ompelee taskuun sukkahousuista irti leikatun jalkaosan, niin voi aamupalalla sujauttaa taskuun huomaamatta keitettyjä kananmunia, nakkeja ja muuta naposteltavaa koko päiväksi, paitsi että puuro valui kenkään.

Ne maakuntalauluja laulaneet naiset joivat kahvin kanssa konjakkia ja myöhemmin viiniä. Niiden naamat punoittivat, silmissä oli outo kiito ja ne hyräilivät että, traida daida daa. Niihin oli iskenyt Lapin hulluus. Minä en ota ollenkaan alkoholia, paitsi että kännipäissään tulee joskus muutama paukku otettua.

Kääpää voi käyttää ihotautien ja kolotuksen hoitoon. Kääpä sytytetään palamaan ja kun se kytee hiljaa, siitä tippuu kuumaa tervaa, joka auttaa moniin vaivoihin, paitsi että hotellin palohälytys laukesi.

Meidän kylällä oli aikoinaan muuan mies, jolle iski viidenkympin villitys keskellä kirkasta päivää. Mies marssi villityksen vaikutuksen alaisena kenkäkauppaan ja osti sieltä uudet nahkakengät. Villitys meni kuitenkin kotimatkalla ohi ja nyt miehellä on kaapissa tuliterät nahkakengät käyttämättömänä. Surullinen tapaus.

Kävimme poroajelulla, paitsi että istuimme reessä, joita porot vetivät. Laavulla oli lintuja mallia kuukkeli. Meille kerrottiin että Lapin jätkän sielu muuttaa kuoleman jälkeen kuukkeliin. Muuan kuukkeli söi tyytyväisenä leipää erään naisen kädestä, kunnes nainen ryhtyi laulamaan kuukkelille maakuntalauluja. Silloin kuukkeli väänsi naisen käteen vetelän jätöksen ja lensi pois. Kyllä se aito Lapin jätkä oli.

Se matka oli mallia mukava.

Jo vain tuntee, ken Lappiin on tunkeutunut... traida daida daa.

Hellurei!

 


( Päivitetty: 10.01.2016 13:46 )

Kommentoi
 Kosketusvapaata
09.01.2016 15:32


Hepskukkuu!

Tänä aamuna minua alkoi ottaa pattiin. Sitten minä heräsin.

Sain patin päähäni eilen, kun olin Naapurin Arvin luona saunomassa. Minun piti lisätä puita kiukaaseen, sillä olen mallia kova löylymies. Kumarruin ottaakseni puita telineestä, joka on lauteiden alta ja löin pääni metalliseen lauderunkoon, paitsi että se oli vasta alkua. Horjahdin taaksepäin ja poltin paljaan takapuoleni kuumassa kiukaassa. Silloin minä hikosin ja huusin. Nyt olen istumalakossa.

Piharatamo on latinaksi mallia plantago major. Sitä voi käyttää laastarina, paitsi että huopatyynyä siinä ei ole. Jos teininassikat käyttäisivät ratamoa naamanäppylöittensä hoitoon niin ei kaupan rasvoja tarvittaisi. Kun ratamon lehtiä keittää ja sitten kurlaa sillä vedellä suunsa, niin eipä henki haise, paitsi että veden kannattaa antaa ensin mallia jäähtyä.

Naapurin Arvi kertoi eilen, että hänen isänsä oli kaatunut sodassa, paitsi että monta kertaa. Hemmetin huono hiihtäjä kun oli.

Tänään olin nesteessä. Se on mallia huoltoasema. Kävin siellä vessassa, paitsi että en istunut. Ryhdyin harrastamaan käsien pesua ja kun yritin saada seinässä olevasta annostelijasta saippuaa en löytänyt kahvaa mistä olisin saippuaa pumpannut. Kahvaa etsiessäni työnsin käteni vahingossa annostelijan alle ja se alkoikin automaattisesti sylkeä saippuaa kouraani, kuin riivattu. Minä pidin kouriani annostelijan alla ettei saippuaa menisi maahan. Lopulta, kun kourani olivat täynnä, minun oli pakko lähteä kohti lavuaaria. Onneksi saippuan tulo loppui samassa, paitsi että se oli vasta alkua. Kun yritin pestä käteni, huomasin että hanassa ei ollut minkäänlaista kahvaa mistä veden saisi virtaamaan. Pyyhin saippuat housuihini ja lähdin mallia kotiin.

Kotona vaimo väitti, että saippua-annostelija ja hana olisivat olleet kosketusvapaita, paitsi että naiset eivät ymmärrä tekniikasta mitään.

Meidän kylällä oli aikoinaan muuan mies, joka ryhtyessään harrastamaan lukemista, laittoi aina aurinkolasit päähänsä. Mies kertoi ettei hän voinut katsoa paljain silmin eräistä välimerkeistä tulevia valonvälähdyksiä. Ne olivat valopilkkuja.

Laitoin teipillä vessapaperia kiinni sukkahousujen (joista olin leikattu jalkaosat jo aiemmin irti) istuinosan sisäpinnalle ja kastelin sen haavanpuhdistusaineella, paitsi kesällä olisin käyttänyt ratamonlehtiä. Vedin sukkahousujen istuinosan jalkaani ja asetin kostean vessapaperin palovammani kohdalle. Palovamma puhdistui kätevästi, paitsi että minä hikosin ja huusin.

Laitoin housuni pyykkikoneeseen ja huomasin, ettei minun tarvinnut käyttää ollenkaan pesuainetta, paitsi että jatkossa käyn Nesteen vessassa, mallia joka pyykkipäivä.

Voikohan ratamonlehtiä pakastaa?

Hellurei!


( Päivitetty: 09.01.2016 15:47 )

Kommentoi
 Suodatushoitoa
08.01.2016 10:24

Hepskukkuu!

Tänä aamuna huomasin, että olen onnistunut pudottamaan painoani, paitsi että poskista vyötärölle.

Ellen onnistu laihduttamaan, minulla on edessäni vakava paikka. Minun täytyy ostaa itselleni isompia vaatteita. En inhoa mitään muuta niin paljon, kuin vaatteiden sovittamista kauppojen sovituskopeissa, paitsi että nokkahuilun soittoa.

Kirpputoreilta löytyy hienoja vaatteita edullisesti. Ostin kerran kirpputorilta katiskan, jossa oli valtavan iso hauki sisällä, paitsi että se pääsi karkuun.

Aamulla, kun ryhdyin harrastamaan kahvin keittoa, huomasin että meillä ei ollut suodatinpusseja. Hetken aikaa hikosin ja huusin, mutta sitten keksin ratkaisun. Leikkasin vanhoista sukkahousuista jalkaosan irti ja laitoin sen kahvinkeittimen suppiloon, paitsi että olisi kannattanut leikata jalkaosa irti pestyistä sukkahousuista.

Ruisrääkän soidinääni on rääk-rääk, paitsi että jee-jee-musiikkia harrastamaan ryhtyneillä laulajilla myös. Ruisrääkkä elää pelloilla mutta myös ilmassa, silloin kun se mallia lentää. Minä näin nassikkana usein ruisrääkän, paitsi että muuten hyvän opettajan. Ruisrääkän munia en ole koskaan nähnyt, paitsi että torilla kyllä kanan.

Meidän kylällä asui aikoinaan muuan muurari, joka teki muuten hyviä takkoja paitsi että savu poistui pihalle samasta reiästä, kuin mistä muurarikin oli poistunut. Muurari oli kyllä opiskellut alaansa lukemalla, paitsi että tiilenpäitä Kakolassa.

Kuiva pakkasilma saa kurkun kutiamaan. Pääni on kipeänä jatkuvasta rykimisestä, paitsi että Lapissa ei kannata sanoa tanssiparilleen, että tekee mieli rykimään.

Rumpalimme Jalo ”Jallu” Viinanen katsoi tansseissa naisia sillä silmällä, mutta kun hän yritti katsoa kahta eri suuntiin kulkevaa naista yhtä aikaa, hänen joka toinen silmänsä nyrjähti, paitsi että toinen ei.

Paperisia suodatinpussejakin voi käyttää moneen kertaa, jos tyhjentää pussin sisällön ja kuivattaa pussin huolellisesti ennen uudelleen käyttöä. Myös paperinenäliinalla voi suodattaa kahvia, paitsi että ennen niistämistä.

Päivä on mallia tavallinen, paitsi että vaihdoin sukat.

Hellurei.

 


Kommentoi
 Pakkanenkin paukkuu
07.01.2016 09:56

Hepskukkuu!

Uutisissa sanottiin, että Ruotsissa paukkui kerrostalossa. Pohjois-Koreassa paukkui ties mikä, ties missä, paitsi että meidän tontilla pakkanen.

Säätiedotus väitti, että meille tulisi -30 asteen pakkanen. Laitoin seitsemän lämpökynttilää yöksi pihalle palamaan ja pakkanen pysyi -27:ssä asteessa, paitsi että ensi yöksi vien 14 kynttilää.

Keitin ison kattilallisen perunoita, sillä minua potutti ankarasti. Minä tykkään perunoista mallia jauhoinen, paitsi että ne halkeilevat keitettäessä. Kun jauhoisia perunoita keittää oikein kauan niin kuoret irtoavat kokonaan ja nousevat pintaan. Pohjalle jää valmis pottumössö. Söin mössön sillin ja voin kanssa suoraan kattilasta.

Vaimo valitti aamulla, että meidän talo on hatara. Hänen mielestään ei ole normaalia, että pyykki jäätyy pesuhuoneen kuivaustelineelle, paitsi että naiset eivät ymmärrä teknisistä asioista. Vein pesuhuoneeseen lämpökynttilän.

Jos napajäätiköt sulaisivat, niin paljastuisikohan niiden alta napanöyhtää?

Nyt minua harmittaa. Ostin eilen rautakaupasta 225 g nauloja, mutta kotiin päästyäni huomasin, että minulla olisi ollut 112 g vanhojakin jäljellä. Nyt minulle jää 113 g ylimääräisiä, paitsi että en löydä niitä ensi kerralla ja ostan lisää turhia nauloja. Päätin toimia viisaasti ja lyödä ylimääräiset naulat seiniin, eri puolille taloa, paitsi että nyt pitää käydä ostamassa jotain nauloihin ripustettavaa.

Jos naulatessa pitää naulaa kiinni pyykkipojalla, niin ei lyö vasaralla peukaloonsa, paitsi että ei muihinkaan sormiin.

Kaarnakuoriaisten aiheuttavat metsäteollisuudelle niin suurta vahinkoa ettei kukaan muu, paitsi huono motomies. Minäkin olen joskus ryhtynyt harrastamaan metsurina olemista. En ole kovin hyvä kaatamaan puita mutta kun alan karsimaan, niin siitä on oksat pois.

Kuten olen kertonut, Naapurin Arvi on todella sopusuhtainen mies, sillä hän on 160 cm pitkä ja painaa 160 kg. Arvi teettää kaikki vaatteensa aina samalla räätälillä, sillä tämä räätäli tekee vaatteita runsain mitoin.

Perunalla voi liimata paperia, paitsi että koulun perunoilla olisi voinut pelata tennistä.

Hellurei!


Kommentoi
 Jääkiekon lätkimistä
06.01.2016 13:14


Hepskukkuu!

Tänä aamuna kuulin, että suomen nassikat oli alkaneet harrastamaan jääkiekon lätkimistä ja pesseet kaikki, paitsi että voittaneet myös.

Minä en jääkiekon lätkimistä katso, paitsi että nyt oli pakko, kun uutisissa näytettiin. Jääkiekko näyttää olevan samanlaista, kuin tv-sarja kauniit ja rohkeat. Kauniita ja rohkeita voi olla katsomatta kaksikymmentä vuotta ja silti tuntuu, ettei mitään jäänyt näkemättä. Minä olen katsonut jääkiekon lätkimistä viimeksi vuonna 1974. Silloin jäällä viiletti Veli-Pekka Ketola. Kun aamulla uutisissa näytettiin pätkä nassikoiden kisoista, niin eikös siellä jäällä viilettänyt, palkintopokaali kädessä, Veli-Pekka Ketola, paitsi että Jorma Valtosta ei näkynyt.

Kun me nassikkana harrastettiin jääkiekon lätkimistä, niin meillä oli joukkueessa yksi tosi hyvä nassikka. Se hyvä nassikka teki kaikki maalit, paitsi että me muut vain hikoiltiin ja huudettiin. Pelin jälkeen me muut laitettiin se hyvä nasiikka yksistään leikkikentän karuselliin ja annettiin sille vauhtia. Me pistettiin hyvä kiertämään.

Onkiliero viihtyy yleensä, mallia hyvälaatuisessa ruokamullassa. Naapurin Arvi ryhtyi harrastamaan onkilierojen kasvattamista. Arvi kylvi kompostiinsa erilaisia mausteita, joiden maku tarttui lieroihin. Kalat pitivät Arvin lieroista niin paljon että eräänä aamuna, kun oli kova aamukaste, tuli iso ahvenparvi, läheiseltä kirkkojärveltä, syömään niitä suoraan Arvin tunkiosta. Arvi oli heittänyt katiskan kasvimaan reunaan ja saanut sillä 16 körmyniskaa, paitsi että särkiä viisi.

Tänään on loppiainen ja vaimo on kotona, joten minun pitää olla tekevinäni, jotain remonttireiskan hommia. Tanskalainen maajussi teki telkkarissa talon pelkästään taltalla ja puunuijalla, eikä aikaa mennyt kuin pari jaksoa. Minun piti tänään vähän tukea yhtä varaston hyllyä, niin minulta meni pari jaksoa ennen kuin löysin vasaran, paitsi että nauloja en löytänyt. Ryhdyin sahaamaan lautaa oikean mittaiseksi, mutta se lähti kädestäni lentoon ja visersi mennessään. Se oli lintulauta.

Jos leikkaa sukkahousujen jalkaosan irti ja laittaa sen sisään lattiakaivon ritilän ja asettaa ritilän takaisin paikalleen niin ei mene enää hiuksia viemäriin, paitsi ettei pian vesikään.

Hellurei!


( Päivitetty: 06.01.2016 13:18 )

Kommentoi
 Pakkasta ja talviurheilua
05.01.2016 15:15

Hepskukkuu!

Tänä aamuna hyppäsin sängystäni, paitsi että tein vielä täydellisen telemark-alastulon. Sitten minä heräsin.

Eivät pärjää hyppyrimäenlaskun harrastamisessa suomalaiset nykyisin. Ennen voittivat kun olivat kännipäissään, paitsi että selostajatkin oli. Mitenkähän se on niin vaikeata ponnistaa oikeaan aikaan, paitsi että latukin loppuu siinä hyppyrin kohdalla? Kaikki kauhistelivat kun Nykäsen Matti ryhtyi harrastamaan strippaamista. Minua se ei häirinnyt. Jos joku on niin kova hyppyrimäenlaskun harrastaja, saa tehdä minun puolestani mitä haluaa, paitsi että sitten se alkoi laulamaan.

Kävin kaupassa, mallia ruoka, ostamassa lisää kaurahiutaleita. Kaurahiutaleet eivät ole koskaan tarjouksessa, paitsi että voi voi olla. Jos laittaa voinokareen puuron päälle ilman että kaivaa lusikalla, keskelle lautasta, puuroon pienen kuopan niin voisilmä leviää ympäri puuroa. Silloin pitää kaivan kuopan jälkikäteen ja joutuu mallia pyörittelemään lautasta niin kauan, että saa voin valumaan kuoppaan. Olen oppinut melko hyväksi voisilmälääkäriksi.

Onkohan aasialaisilla vinot voisilmät?

Tänään ei tullut lisää lunta, paitsi että pakkanen tuli. Naapurin Arvilla on pakkasmittari kiinnitettynä rintamamiestalon yläkerran makuuhuoneen ikkunanpokaan, mallia ulkopuolelle. Arvi väitti, että kerran oli elohopea mittarissa laskenut niin alas, että lukemaa täytyi käydä katsomassa kellarin ikkunasta. Eikä Arvi valehtele.

Tuleekohan hyppyrotastakin vain aivan tavallinen rotta, jos sen hyppytekniikka hajoaa?

Naapurin isäntä (paitsi että ei Arvi) on jo käynyt pururadalla hiihtämässä, paisti että se on muuten ihan terve mies. Minä en ole hiihtänyt Lahden MM-hiihtojen 2001 jälkeen kertaakaan. Tervaan kyllä joka talvi Järvisen erikoiskilpa -sukset ja laitan ne nojaamaan autotallin seinää vasten, paitsi että en hiihdä. Mahtaa dopingskandaalin lurjuksia mallia harmittaa.

Kynttilä on hyvä liukuvoide, paitsi että suksiin, paitsi että ennen polttamista.

Televisiosta tuli ohjelma San Franciscosta. Siellä ei kuulemma kesällä sada ollenkaan mutta sumuista siellä kyllä on, paitsi että hipit ovat muutenkin pilvessä.

Hellurei!

 

 

 


( Päivitetty: 05.01.2016 15:33 )

Kommentoi
 Valmisteluja
03.01.2016 12:43

Hepskukkuu!

 

Tänä aamuna häpsi lunta.

Valmistauduimme, Naapurin Arvin kanssa tuleviin lumitöihin, paitsi että Arvi hankki kolan ja minä jallun.

Hankajalkaiset ovat pieniä äyriäisiä, joista suurimman osan voi nähdä vain mallia mikroskoopilla, paitsi ettei minulla ole sellaista. Toisaalta en minä halua nähdä kaikkia sukulaisianikaan.

Muuan mies sairastui ankaraan räkätautiin juuri ennen eduskuntavaalien vaalipäivää. Mies ei voinut äänestää, sillä räkätaudin vuoksi hänen äänensä katosi. Tavalliset hullut kuulevat ääniä, paitsi että poliitikot yrittävät jopa kalastella niitä.

Raamatussa kerrotaan, että eräänä kesänä Jumala ryhtyi harrastamaan maan ja taivaan luontia, paitsi että talven tultua Hänen työtään jatkoi lumenluoja.

Joskus, lumi tarttuu kolaan kiinni, kuin pikaliima, paitsi että nykyajan pikaliimat eivät kyllä tartu. Lunta joutuu silloin rapsuttamaan irti kolasta mallia löylykauhalla, koska muutakaan työkalua ei siihen hätään löydy. Jos hinkuttaa kynttilää lumikolaan, niin se luistaa paremmin ja lumi irtoaa siitä helpommin, paitsi että lumenluoja hikoaa ja huutaa vähemmän.

Meidän kylällä oli aikoinaan seppä, joka hakkasi pajassaan vasaralla hehkuvaa rautaa alasinta vasten ja lauloi samaan aikaan kovalla äänellä. Se oli metalli musiikkia.

Televisiossa ja lehdissä on nykyisin paljon urpoja ja bimboja, eli turhia julkkiksia. Minun mielestäni kaikki julkkikset ovat turhia, paitsi että Pekka ja Pätkä sekä Kylli-täti eivät kyllä ole.

Meidän kylällä oli aikoinaan muuan mies, jolla oli erikoinen konsti saada tyttöjä saatille tansseista. Juuri kun tanssit olivat mallia loppumassa, mies, yksinkertaisesti tarttui jotakin tyttöä kädestä ja veti tämän mukanaan. Kerran mies huomasi että tytöllä, jota hän veti, oli hame takapuolen kohdalta aivan märkänä. Sillä kertaa mies veti vesiperän.

 

Hellurei!

 

 

 


( Päivitetty: 03.01.2016 12:48 )

Kommentoi
 Liikekannalla
02.01.2016 12:37

Hepskukkuu!

Uudenvuoden aattona minäkin ammuin raketteja, paitsi että en osunut... Mutta nyt on siis uusi vuosi.

Meidän kylällä oli taannoin mies, joka ryhtyi harrastamaan veneiden valmistusta, mallia soutu. Naapurin Arvi osti mieheltä uuden hienon soutuveneen. Kun Arvi, muutaman päivän kuluttua kalasteli taas vanhalla veneellään, kysyimme häneltä syytä moiseen. ”Uusi vuosi.” Vastasi Arvi.

Tässä taannoin muuan Edward Snowden niminen heppu, ryhtyi harrastamaan Yhdysvalloissa verkkourkintaa. Verkkourkintaa on suomessakin harjoitettu vuosikymmenien ajan. Räikein tapaus lienee, Laaksonkylän kirkkojärvellä tapahtunut ns. ”Koistisen keissi.” Koistinen oli mökkinaapureidensa suuresti arvostama kalamies, kunnes kävi ilmi että hänen kalansaaliinsa perustui verkkourkintaan. Koistinen oli aamuöisin käynyt urkkimassa mökkinaapureittensa verkoja ja kähveltänyt niissä olleet kalat.

Silmämuniini osui tänään huolestuttava uutisotsikko, paitsi ettei osunut vaan luin sen munillani. Otsikossa kerrottiin, että poliisijohto vaati lisää rahaa, talousrikoksiin.

Yläjyrsin on työkalu, paitsi että rotta jyrsii niin talossa, kuin puutarhassakin. Hiiri on pienempi rotta mutta nokkahiiri on nimeltään päästäinen, paitsi että koulussamme oli ammoin muuan poika, joka raapi jatkuvasti päätään. Kerran opettaja kysyi häneltä. ”Onks pääs täinen?”

Jos laittaa tekohampaat yöksi mukiin ja asentaa aamulla (mallia epähuomiossa) ylähampaat alahampaiden paikalle... syntyy ristipurenta. Ristipurennan vuoksi, pureskelun kohteena oleva ruoka joutuu kiertoliikkeeseen, joka aiheuttaa suolistossa ja vatsassa pyörteen, paitsi että kansalaisen maha menee sekaisin.

Meidän kylällä asuu entinen voimistelija, Pertti Runkkainen. Pertti joutui lopettamaan voimistelu-uransa 70-luvulla loukattuaan, joka toisen jalkansa, nukkumisonnettomuudessa, paitsi että hän putosi sängystä. Voimistelussa Pertin paraatilaji oli permanto. Hänen kuuluisa liikesarjansa alkoi alkoholiliikkeestä ja jatkui siitä työväenliikkeen kautta ammattiyhdistysliikkeeseen, päätyen lopulta ravitsemusliikkeeseen. Liikesarja oli kuitenkin erittäin vaativa ja kuluttava. Usein Pertti saapui kotiin vasta aamuyöllä, horjuen ja kaikkensa antaneena, paitsi että osa oli rinnuksilla. Nykyisin Pertti ei enää pääse livahtamaan liikematkoilleen, sillä hänen vaimonsa asennutti heidän kotinsa kaikkiin poistumisväyliin, liiketunnistimet.

Jos rakastelee hevosreen kannoilla matkustavan naisen kanssa, reen ollessa liikkeellä koko toimituksen ajan... on kyseessä liikekannallepano.

Hellurei!

 


( Päivitetty: 02.01.2016 12:56 )

Kommentoi
 Vuosi vaihtui, että pätkähti
01.01.2016 00:15

Hepskukkuu!


Pekka ja Pätkä maraton päättyi, juuri ennen, kuin vuosi vaihtui. Reilut 16 tuntia siinä meni, (lyhyine) ruoka, kahvi ja vessataukoineen. Ja HAUSKAA OLI.


Seuraava maratonimme on katsoa kaikki Matti Kassilan ohjaamat elokuvat... Sen aika voisi olla vaikka juhannuksena... Tai ELOKUU:ssa, sillä silloin TÄHDET KERTOVAT, KOMISARIO PALMU!

Pilvipeite repesi juuri ennen puolta yötä... Olisi ollut hienot revontulet taivaalla, paitsi että, joku risvattu keksi juuri silloin, alkaa ampua taivaalle ilotulitteita...

 

Hellurei!


Kommentoi
 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!
31.12.2015 10:15

Hepskukkuu!

Olemme Naapurin Arvin kanssa jo aloittaneet Pekka ja Pätkä maratonin. Kaksi elokuvaa on jo katsottu, paitsi että 11 on vielä jäljellä.

Tämän huikean animaatioelokuvan myötä.

OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA TEILLE KAIKILLE! 

Hellurei!

Pekka ja Pätkä uudenvuoden jäljillä

 

 


( Päivitetty: 31.12.2015 10:20 )

Kommentoi
 Puhtain purjein uuteen vuoteen!
30.12.2015 18:03

Hepskukkuu!


Tänä aamuna luotsaan laivaa päällä rauhattoman veen. Sitten minä herään.

Vuoden vaihtuessa pian uudeksi, on hyvä hetki tarkastella mitä kaikkea kuluvana vuonna onkaan saanut aikaan, paitsi että ei mitään. Englantilaisilla herrasmiehillä on kello viiden tee, mutta meillä Laaksonkylän herrasmiehillä on; ei ne mitään tee. Vaimonikin haukkui minua laiskaksi ja tyhmäksi. Vaikka en ole tehnyt yhtään mitään! Minä en ymmärrä?

Purjehdus on suuri intohimoni. Minulla on oma purjevene, paitsi että pullossa kirjahyllyllä. Olen kuitenkin melko kokenut merenkävijä. Olen seilannut 70-luvulla kerran Vaasasta Uumajaan ja viime kesänä kävin kahvilla eräässä ravintolalaivassa, paitsi että salaa omasta termospullosta. Sokerit kahviini otin kuitenkin ravintolan kiposta, paitsi että kotiin viemisiksi muutaman palan taskuun. Kermaa en kaatanut, taskuuni, vaikka minulla onkin kissa kotona.

Sokeritauti on nykyajan vitsaus, eikä ihme, sillä kaikki ihmiset ovat nykyisin niin imeliä. Imelyys ei sovi suomalaisille. Turhanpäiväinen makeus imeytyy ihmisen verenkiertoon ja sokeritauti iskee. Suolan käyttöä sen sijaan pitäisi lisätä, sillä suola on terveellistä ja peittää alleen turhan imelyyden. Kukaan ei ole koskaan sairastunut suolatautiin, paitsi Lootin vaimo.

Nokkonen on myös hyvä lääke sokeritautiin, anemiaan ja ripuliin, paitsi että jos siihen koskee, niin pian koskee.

On kolme asiaa, joita en ymmärrä. Moottorisahan kaasutinjärjestelmä, ydinfysiikka ja naisen logiikka. Vaimoni löysi kätköistäni täysiä viinapulloja ja väitti että juon liikaa. Kyllä minä kauheasti ihmettelen! Miten voi juoda liikaa, jos varastoistani löytyy täysiä pulloja? Sitä paitsi, minä en varsinaisesti edes käytä alkoholia... mitä nyt kännipäissään tulee joskus muutama ryyppy otettua.

Onkohan lentokoneen leikkinurkkauksen hiekkalaatikko täytetty lentohiekalla?

Meidän kylällä oli muuan mies, joka rakensi itselleen hienon moottoriveneen. Mies osti veneen keittiöön tyylikkään näköisen astiaston. Kun tuli aika käynnistää veneen moottori ensimmäisen kerran, kaikki meni hyvin, paitsi että toisella käynnistyskerralla kaikki astiat hajosivat. Ne olivat kertakäyttöastioita.

Liikennevirasto ottaa kovat aseet käyttöönsä pysäköinninvalvonnan työvoimapulan suhteen. Virasto alkaa käyttää apunaan lapsityövoimaa. Työllistettyjä lapsia kutsutaan leukalappuliisoiksi.


Hellurei!

 


( Päivitetty: 30.12.2015 18:22 )

Kommentoi
 Välimerkkipäiviä
29.12.2015 12:58

Herllurei!

Tänä aamuna minulla oli hieman ohut olo, paitsi että keskivartalon kohdalta ei.

Minulla on lievää voimakkaampi tunne, että olen sairastumassa räkätautiin. Räkätauti on rasittava vaiva, paitsi että jee-jee musiikki ja nokkahuilunsoitto myös. Räkätaudissa pitää yskiä ja aivastella niin että ikkunat vain helisevät ja nenää joutuu pyyhkimään jatkuvasti, paitsi että vaimon mielestä hihaan ei saisi.

Naapurin Arvi sanoi, että jos kansalaisilla ei olisi tasaisin väliajoin räkätautia, niin kansalaisen pää saattaisi räjähtää, päähän varastoituvan liman aiheuttamasta paineesta. Ja Arvi kyllä tietää mistä puhuu!

 

Meidän kylällä oli nassikka, joka putosi puuceen reiästä päälleen, reiän alla olevaan saaviin, paitsi että hän oli paskapää jo ennen putoamistaan.

Minä ja allekirjoittanut, olemme viettäneet välipäiviä perinteisin menoin. Syömällä runsaita välipaloja ja kuunnellen välilevyjä, paitsi että en sitä, jossa pullistuma. Nosturinkuljettaja Jarski Peltosella on syntymäpäivä, välipäivien aikaan, olemme tietysti juhlineet myös hänen välimerkkipäiviäänsä.

 

Koulussa, välitunnilla oleillessaan, rumpalimme Jallu Viinanen onnistui rikkomaan lumipallolla, koulun seinällä olevan ison kellon. Lasinpalasten, viisareiden ja vietereiden vielä putoillessa maahan vietiin Jallua jo vauhdilla, välituntivalvojan toimesta, rehtorin puhutteluun. Rehtori halusi kuulla katuiko nassikka tekoaan ja kysyi.
- Miltä sinusta tuntu sillä hetkellä kun kello hajosi?
Jallu pyöritteli pipoa käsissään ja vastasi.
- Tuntui kuin aika olisi pysähtynyt.

 

Lopuksi vielä, yhdessä ja erikseen, haluaisin järjestää pienen tietokilpailun. Palkinnot ovat huikeat, sillä kaikkien oikein vastanneiden kesken, nauramme väärin vastanneille.

Täydennä tarinaa, valitsemalla oikea vaihtoehto.

Kun laulava trubaduuri Tapio Rautavaara, tässä kerran, ullakolle yksin kapusi ja sattumalta vanhan kaapin siellä aukaisi. Esine, jonka hän löysi ei ollut jaloviina pullo, vaan se...

  1. ol ki pipo

  2. ol ki kypärä

  3. ol ki hattu

     

Hellurei!

 

 

 


( Päivitetty: 29.12.2015 13:13 )

Kommentoi
 Taidetta ja kalastusta
28.12.2015 15:28

Hepskukkuu!

Tänä aamuna oli taas arki. Nousin varhain ja sitten heräsin.

Riensin kauppaan mallia rauta, ostamaan heloja ikkunaan, sillä minulla on sellainen tunne että tänään aurinko alkaa heloittaa.

Matkalla kauppaan soi puhelin. Kaivoin sen taskustani ja olin ihan että, hei haloo! Puhelimessa oli lehtimyyjä. Paitsi ei puhelimessa vaan langan toisessa päässä... paitsi ettei niitä lankojakaan enää ole. Myyjä kauppasi tuulilasia, mutta mihin minä sen laittaisin... Jalkamies.

Minä ja Naapurin Arvi harrastamme taidetta ja kulttuuria. Aiomme katsoa uudenvuoden aattona kaikki Pekka ja Pätkä elokuvat yhteen menoon, paitsi että kahvia juodaan ja leipää syödään myös. Olin kerran taidenäyttelyssä, jossa oli myös poliitikkoja. Poliitikot eivät ilmeisesti ymmärtäneet taiteesta mitään, sillä he kävivät vain kehyskeskusteluja.

Tykkään käydä pilkillä, paitsi kesällä, mutta silloinkin jos jää kantaa. Sain viime jouluaattona niin ison kalan ettei se mahtunut reiästä jäälle. Työnsin käteni jään alle ja sain kalasta otteen, mutta se lipesi kädestäni. Se oli lipeäkala.

Sushi on kala, joka kuoli sukupuuttoon tänä jouluna, sillä Bull Mentula söi ne.

Sushi on myös japanilainen ruoka, jota syödään syömäpuikoilla, paitsi että ruokajuomat juodaan juomapuikoilla. Futomakit ovat isoja sushirullia, uramakit on "rullattu nurin päin.” paskamakit ovat pilalle menneitä sushirullia.

Naapurin Arvilla on seitsemän sushia, lemmikkinä akvaariossa, paitsi että Arvi ei kutsu Bull Mentulaa kylään.

Jos nassikan polkupyörään asentaa apupyörät liian ylös niin niistä ei ole mitään apua, vaan nassikka menee mallia silmälleen ja huutaa. Jos apupyörät asentaa liian alas pyörii takapyörä tyhjää ja nassikka hinkuttaa vain paikallaan, paitsi hikoaa ja huutaa...

Akvaariokalat ovat kyllä hiljaisia ja mukavia.

Hellurei!

 


( Päivitetty: 28.12.2015 17:02 )

Kommentoi
 Lukeminen kannattaa aina
27.12.2015 16:12


Hepskukkuu!

Nyt on ensimmäinen arkipäivä pitkään aikaan, paitsi että sekin on sunnuntai.

Tänään on ollut kaikenlaisia hankaluuksia. Minun olisi pitänyt viedä meidän villakoirat tänään tottelevaisuuskoulutukseen mutta en löytänyt niitä enää mistään, sillä vaimo oli ehtinyt siivota.

Lukeminen on hauskaa kun ei tarvitse liikkua, paitsi silmien vähän. Nassikoina me luettiin sellaista kirjaa, jossa toiset nassikat teki itselleen mäkiauton. Mekin rakennettiin sellainen, paitsi että ne oli mallia vanhat lastenrattaat. Kaveri ajoi niillä päin puuta ja hampaat lensivät kedolle ja kaveri juoksi kotiin, paitsi että hikosi ja huusi. Kerättiin kaverin hampaat rattaiden kyytiin. Siitä tuli hammasratas.

Patikoimme tässä taannoin Lapissa. Oli helteinen heinäkuun päivä ja meillä oli hirvittävä jano, paitsi että vettä ei ollut. Löysimme vettä mutta emme tohtineet juoda sitä, koska veden vieressä oli kyltti, jossa kehotettiin poistumaan. Kyltissä luki LÄHDE.

Hulluruohoa voi käyttää kipulääkkeenä, paitsi että se haisee. Tuleekohan kiinalaisesta oranssi jos se punastuu? Päävärit ovat sininen, punainen ja keltainen, paitsi naisilla päävärin vaihtuu jatkuvasti.

Aleksis Kivi oli ryhtynyt harrastamaan kirjankirjoittamista. Se kirjoitti seitsemästä veljeksestä, paitsi että niiden talo paloi jouluna mutta Maria Jotunin talo huojui.

En usko, että kuu on juustoa, sillä jos se olisi, niin kai ne astronautit olisivat nähneet siellä myös hiiriä. Nykyisin kuuhun matkustetaan ihan jatkuvasti. Eräskin astronautti kertoi käyneensä kerran kuussa. Eräs mies harrasti vaihtokauppaa kuun asukkaiden kanssa. Hän sai puoli kuuta peipposesta.

Ai niin! Meinasin unohtaa. Portailla sävelletty hilpeä musiikkiteos on nimeltään rappuralli.


Hellurei!

 


Kommentoi
 Tapaninpäivä
26.12.2015 09:19

Hepskukkuu!

Tänä aamuna eräs nainen ihastui minuun, sitten heräsin. Uneni nainen oli mallia malli, paitsi että aamu olisi alkanut muutenkin surkeasti.

Tänään on mallia Tapaninpäivä. Tapaninpäivää vietetään, koska tänä päivänä vuonna 1973 Jaatisen Tapani sai kirkkorannasta pilkillä valtavan hauen, paitsi että silloin oli järvi jäässä. Hauki oli niin valtava, että se hinattiin Peltosen traktorilla Teboilin pihaan, jossa se sahattiin moottorisahalla kolmeen osaan, ennen kuin se mahtui, tuhannen litran arkkupakastimeen. Pakastin tuli siltikin niin täyteen, ettei kansi meinannut mennä kiinni. Kylän miehet punnersivat joukolla ja kansi oli enää viisi senttiä raollaan... mutta siitä se hauki vielä pääsi niiltä karkuun.

Lehdessä sanottiin että leikkimieliset elävät muita pitempään. Kerran muuan vanha mies pidätettiin itsensäpaljastajana. Hän väitti että kaikki oli vain leikkiä ja että hän oli näyttänyt ohikulkijoille vain vanhaa leikkikaluaan...

Minä en käy kirjastossa mutta ennen joulua kävin. Kun tulin sieltä ulos havaitsin takkini hihoissa pieniä riisinjyviä. Riisinjyville olisi löytynyt luonnollinen selitys jos olisin juuri nainut... Paitsi etten myöskään tullut ulos kirkosta, eikä vierelläni ollut morsianta mallia malli. Tutkin riisinjyviä tarkemmin ja huomasin että ne liikkuivat. Ne olivatkin lukutoukkia. Niitä on kaikkialla kirjastoissa, paitsi jee-jee-musiikkiosastolla. Siellä ovat punkit.

Japanilaiset syövät lentokaloja. Kalastetaankohan niitä ilmaveivillä? Mitenkähän ne saavat uistimet pysymään ilmassa?

Kun olin paikassa mallia tori, luulin nähneeni siellä vanhan koulukaverini Arvon. Lähelle päästyäni huomasin ettei se ollutkaan Arvo. Se olikin vain likiarvo.

Jos ostaa kaikkein halvinta vessapaperia niin siitä menee pyyhkäistessä sormet läpi, paitsi ettei sitä tahdo enää mistään saada ja minähän en kallista osta.

Torilla oli munakauppias. Kun hän lähi kahville hän laittoi aina myyntipöydälleen, varkaiden varalta, munalukon.

Simpukka on nilviäinen mutta en minä pidä kaikista sukulaisistanikaan, paitsi että joulukoristeista kaikkein paras on käpy.

Hellurei

 


( Päivitetty: 26.12.2015 09:26 )

Kommentoi
 Joulupäivä
25.12.2015 21:53

 

Nyt on joulupäivä, paitsi että aamulla oli jouluaamu, silloin kun heräsin.

Kun olin pikkunassikka tuli joulupukki aina silloin kun isä lähti käymään autotallissa, paitsi kerran kun isoveli lähti. Silloin meille tuli aivan kylmissään oleva pukki, joka mallia paiskasi lahjat lattialle ja juoksi pois.

Kerran pukki toi minulle puusukset, paitsi että niissä oli kärki niin loivasti käppyrä että se tökkäsi aina lumeen notkopaikoissa ja minä olin mallia silmälläni. Siellä minä sitten ähräsin lumihangessa, paitsi että hikoilin ja huusin.

Vepsäläinen on mallia itämerensuomalaisen kansan asukas, joka asuu Venäjällä, paitsi että huonekaluliike myös. Jouluaattona oli hienot mallia revontulet. Meillä päin asui kerran muuan Toivo. Aina kun Toivo käveli pimeässä, sen ympärillä näkyi pieniä valonvälähdyksiä. Ne olivat toivonkipinöitä.

Minä osallistuin niillä puusuksillani hiihtokilpailuihin. Olisin varmaan voittanut koko kisan mutta ei minun hiihtämisestäni tullut mitään kun piti koko ajan antaa latua takaa tuleville.

Yhtenä jouluaattona oli niin kylmä että me kuultiin sisälle asti, miten pakkanen paukkui, paitsi että se olikin joulupukki eikä me avattu sille ovea mallia pitkään aikaan. Samana jouluna isoveljeltä paleltui varvas, paitsi että se oli juuri se jouluaatto kun isoveli lähti autotalliin.


Kommentoi
 Jouluevankeliumi
23.12.2015 13:39

Me käymme joulunviettohon, nyt kuusin kynttilöin, paitsi että viisin kun Jallu hukkasi yhden pulkkamäessä. Tässä kuitenkin perinteinen jouluevankeliumi, itse kullekin säädylle, paitsi että säädyttömille myös:

Sinä aamuna keisari Augustus määräsi, että jokaisen oli mentävä syntymäkaupunkiinsa verolle pantavaksi. Myös Maria ja Josef lähtivät paikkakunnalle mallia Betlehemin. Maria oli raskaana eivätkä he sen tähden mahtuneet majataloon, paitsi että talliin mahtuivat.

Aina kun televisiossa tulee ampumahiihtoa, niin siellä lukee että Kaisa Makarainen, paitsi jos on miesten kisa niin silloin ei. Kumma ettei Ä:n ja Ö:n pilkkuja osata laittaa ulkomailla. Mitenkähän ne kirjoittavat vaikka mallia hömötintti. Muuan mies kävi kerran naistentansseissa ja se sanoi että siellä oli menossa miesten takaa-ajokilpailu, paitsi ettei pummeja ammuttu.

Maria synnytti tallissa lapsen ja hänelle annettiin nimi Jeesus. Oli yö ja paimenet vartioivat niityllä lampaita, paitsi että paimenten eteen ilmestyi enkeli, joka sanoi: Jeesus on syntynyt. Menkää katsomaan häntä mallia heti!

Muuan mies laittoi kerran joulukinkun päälle sokerikuorrutuksen. Se kinkku oli sikamakee. Minulla on sellainen vaha enkelikello, paitsi ettei siihen enää löydy mistään oikean kokoisia kynttilöitä ja sitä pitää pyörittää mallia sormella, mikä on tylsää.

Paimenet löysivät tallin, jossa Jeesus-lapsi nukkui. Paimenet kumarsivat lasta ja kertoivat kaiken, mitä enkelit olivat sanoneet. Kaikki olivat iloisia, paitsi että Maria oli hämmästynyt ja pähkäili kaikkea kuulemaansa itsekseen, niin kuin naisilla on tapana.

Minä vietän joulua samaan tapaan kuin nassikkana. Vanhat perinteet ovat hienoja, paitsi että ilman nokkahuilun soittoa.

Hyvää ja rauhallista joulua, paitsi että onnellista uutta vuotta.


( Päivitetty: 23.12.2015 13:41 )

Kommentoi
 Joulutervehdys
22.12.2015 13:33

 

Joulutervehdys mallia 2015:

https://youtu.be/Kwu-MhlE6ms

 


( Päivitetty: 23.12.2015 13:38 )

Kommentoi
 Lihan himoa
22.12.2015 11:12

 

Bonne journée.

Joulukuu on ollut poikkeuksellisen lämmin. Tällainen kansainväliseen ilmastoon tottunut viihdetaiteilijakin on viime päivinä tarjennut hyvin, liivipuvussaan ja baskerissaan, normaalisti niin hyytävässä isiemme maassa. Tosin tosimies ei selittele, eikä herrasmies tingi tyylistään, olipa sitten kylmä tai vaikkapa vari. Pitkät kalsarit ja villahousut olisivat olleet, joka tapauksessa turhat, paitsi että ne jalassa sitä vain huutaisi ja hikoaisi. ”Hiki hullun humpatessa”, sanoi vanha kansa jo ammoin.

Kuten tarkkaavainen lukijani on saattanut havaita, olen pitkähköksi venähtäneen tauon jälkeen palannut takaisin, sekä parrasvaloihin, että julkisuuden valokiilaan. Paluu kumpaankin edellä mainituista paikoista on ollut häikäisevä kokemus, joten ostin aurinkolasit.

Kaltaiselleni, maailmankansalaiselle kaunis mutta kankea isiemme kieli aiheuttaa joskus odottamattomia väärinymmärryksen hetkiä. Mutta sattuu sitä muillekin. Tässä pari esimerkkiä:

Joukko jääkiekosta innostuneita naisia purki pettymystään nassukirjassa kun ilmeni ettei Suomi päässyt finaalipeliin jääkiekon MM-kisoissa. Heidän päivityksensä kuului seuraavasti: ”Mikä pettymysten ilta. Kullitta jäätiin.”

Eräs äiti oli huolissaan aikamiespoikansa huushollin pidosta. Äiti päätti palkata pojalleen kotiapulaisen. Äiti halusi töihin nuoren naisen, joka olisi innostunut, aloitekykyinen ja oppivainen. Äiti kantoi kuitenkin huolta aikamiespojan siveydestä, joten naisen tulisi olla kokematon ja moraaliltaan nuhteeton. Lehteen äiti kiikutti lyhyen ja ytimekkään ilmoituksen: ”Kotiapulaisen paikan saa nuori nainen, joka ei vielä ole lihan himoihin langennut, mutta on innokas oppimaan.”

 

 


Kommentoi
 JOULU TULLA PÄTKÄHTI
18.12.2015 11:03

Hellurei!

Koska uusi joululaulu on parempi kuin pussillinen vanhoja... Tein minäkin sellaisen.

Laulu kertoo joulumuistoistani lapsuuteni Laaksonkylällä

Oma veikkaukseni on, että tämä laulu valitaan kauneimmaksi joululauluksi kaikissa muissa pohjoismaissa, paitsi Puolassa.


UUSI JOULULAULU: JOULU TULLA PÄTKÄHTI on kuunneltavissa:


Kommentoi
 Vastauksia
17.12.2015 10:02

HEPSKUKKUU!

Hyvää toivontäyteistä torstaita kaikille teille pikku vipeltäjille, paitsi että isoille myös. Minulle on lähetetty kysymyksiä. Niitä onkin tullut Oiva Nivaska, soinista kysyy, että vastaanko minä niihin. Kyllä!

Tässä siis vastauksia kaikkiin lähettämiinne kysymyksiin:

Toisinaan, Solifer, Jallu on, Kimmo Vehviläinen, Velttohyppely ja rekissä roikunta, Hernekeitto...

Joten ei kun lisää kysymyksiä tulemaan!

Hellurei


Kommentoi
 Lahjoja on.
15.12.2015 12:11
 
Hepskukkuu!
 
Tänään minut valtasi tunne, että joulu on ovella, paitsi että se olikin Naapurin Arvi. Arvi oli myös jouluisissa tunnelmissa. Hän oli tavannut aamulla tontun, mutta muuten mukavan lääkärin.
 
Arvi kertoi, että Peltosen Jarski ja rumpalimme Jalo Viinanen, keikkailivat joulupukkina ja tonttuna. Ennen joulua kaksikko esiintyy kaupoissa, pikkujouluissa ja muissa tapahtumissa, sekä jouluaattona kodeissa. Totesimme Jarskin ja Jallun sopivan tehtävään, kuin punakuonon Petterille. Onhan Jarski melkoinen tonttu ja Jallu ihan mahdoton pukki.
 
Joulutunnelmaan päästyäni, päätin kirjoittaa Joulupukille.
 
Laadin lahjatoivelistani huolella, paitsi että kopioin viimevuotisen lahjalistani. Hahmottelin sitä ensin lyijykynällä ruutupaperille. Sujautin ovelasti mukaan muutaman tarpeellisen ja hyödyllisenkin toiveen ikään kuin luomaan uskottavuutta. Lahjalistani oli seuraavanlainen:
 
1. Kaksi pulloa Jaloviinaa (Huuliharppujen puhdistukseen)
2. Villasukka (Hyödyllinen koska pitää jalan lämpimänä)
3. Uusia huuliharppuja (Ainakin A, C, D, ja G-duuri)
4. Villasukka (Hyödyllinen koska pitää toisenkin jalan lämpimänä)
5. Vielä yksi pullo Jaloviinaa (Koska huuliharppujakin tulee lisää)
6. Nenäkarvatrimmeri (Hyödyllinen sillä nenäkarvojen katkominen keittiösaksilla on sama kuin kaivaisi verta nenästään.)
 
Vaimolla ja minulla oli muuten pari viikkoa sitten hääpäivä, paitsi että unohdin sen. Vaimo oli ostanut minulle oikein lahjan. Valtavan ison suurennuslasin... Että näkisin, miten vähän rahaa tuon tähän talouteen. Naiset ovat sitten turhamaisia... suuttuvat noin vähästä.
 
Hellurei
 

( Päivitetty: 15.12.2015 12:22 )

Kommentoi
 Ikääntymisestä
14.12.2015 11:11

Hepskukkuu!

Viime aikoina on jauhettu kyllästymiseen asti väestön ikääntymisestä. On esitetty mitä moninaisempia uhkakuvia, joita viriilin nuorison jääminen vähemmistöksi, tulee aiheuttamaan. Olen kuitenkin, paremmalla silmälläni asiaa tarkasteltuani havainnut, että ikääntyvä väestö on monessakin suhteessa viriilimpää, terveempää ja ylipäätään pystyvämpää kuin nykyajan viriili nuoriso.

On myös väitetty että syntyvyys tulisi vähentymään entisestään väestön ikääntyessä. Asiaan on olemassa kuitenkin helppo ratkaisu, nimittäin senioriautoilijat. Autoileva senioriväestö pystyy ilmeisesti tuottamaan jälkeläisiä, jopa nuorisoa nopeammin. Sillä tänään lehdessä oli otsikko: ”Senioriautoilijat lisääntyvät nopeasti

Nykytekniikka tekee ihmisistä uusavuttomia. Kun lähestulkoon kaikki ovet aukeavat nykyisin automaattisesti, jo kansalaisen lähestyessä ovea, ovat ihmiset unohtaneet, miten vanhanaikainen ovi avataan. Tästä ongelmasta kerrottiin viime keväänä lehdessä. 23 220 kansalaista oli pyrkinyt sisään Jyväskylän yliopistoon, mutta vain 1600 oli sinne päässyt.

Takavuosina pyöri televisiossa mainos, jossa kerrottiin filmitähtien surkeasta taloudellisesta tilanteesta. Mainos kertoi filmitähtien kurjuudesta vakuuttamalla että, jopa yhdeksän kymmenestä filmitähdestä käyttävän samaa saippuaa... vain yhdellä oli varaa omaan.

Hellurei!


 


( Päivitetty: 14.12.2015 11:15 )

Kommentoi
 Laihduttamisen sietämätön keveys
13.12.2015 21:18

Hepskukkuu!


Olen kova poika kokkaamaan. Äsken tein keittoa, jonka pääraaka-aine ja maku olivat samat, eli hirvee. Olen myös kova poika syömään ja juomaan, etenkin kaikkea epäterveellistä ja lihottavaa ja sen huomaa. Olen havainnut että jumalaista vartaloani on nykyisin paljon enemmän kuin ennen. Päätin ryhtyä laihduttamaan.

Piiskatakseni itseni äärimmäisiin ponnisteluihin lupasin Arville, Jarskille ja Jallulle, että ajan partani seuraavan kerran vasta kun painoa on pudonnut kymmenen kiloa. No! Painoa on pudonnut miltei kilo, mutta partani painaa nyt kaksi kiloa, joten olen reilun kilon miinuksella.

Naapurin Arvi, joka on kuten olen usein sanonut, sopusuhtaisin tuntemani henkilö. Arvi on nimittäin 160 cm pitkä ja painaa 160 kg.
Arvi kävi taannoin lääkärissä ja lääkäri oli sanonut, että Arvin pitäisi alkaa miettimään mitä syö. Arvi oli vastannut, että eihän hän muuta mietikään kun sitä, mitä sitä taas seuraavaksi söisi.

Arvikin yritti laihduttaa. Söi puoli vuotta pelkkää kaninruokaa. Kävi sitten terveyskeskuksessa punnituksessa ja kuuli että  paino oli pudonnut ainoastaan 300 g. Arvi väitti että sekin painonpudotus johtui vain siitä, että hänen omatuntonsa oli keventynyt tuon verran kun hän oli tunnustanut vaimolleen kusseensa taas vessan lavuaariin.

Kouluaikoina minä onnistuin pudottamaan 30kg painoa, paitsi että liikunnanopettajan varpaille... Mutta sitä sattui silloin...kaikenlaista.

Hellurei!


( Päivitetty: 14.12.2015 01:34 )

Kommentoi
 Isänmaan asialla
09.12.2015 14:42

Itsenäisyyspäivänä, teimme päätöksen, että me lopetamme hallituksen ja muiden poliitikkojen ja virkamiesten moittimisen. Kuten nosturinkuljettaja Jarski Peltonen osuvasti sanoi. ”Näinä ankeina aikoina isänmaa tarvitsee oikein hyviä miehiä ja täs sil on muutama sellane.”

Kun isänmaalinen hurmostilamme saavutti lakipisteensä, vannoimme jokainen vuorollamme lopettavamme kaikkinaisen arvostelun ja ryhtyvämme tukemaan ja kannustamaan, ellei jopa suoranaisesti rakastamaan, maamme eteen uhrauksia tekeviä poliitikkoja ja virkamiehiä.

Seuraavana aamuna, kun isämaallisuuden juhlava hurmos oli vaihtunut arjen ankeaksi maanantaiaamuksi, kokoonnuimme jälleen ja ymmärsimme kuinka vaativan valan olimmekaan vannoneet. Tiesimme kaikki, miten voimakkaita reaktioita rakkaan hallituksemme viimeaikaiset päätökset (Vaikka ne varmaan ovatkin olleet parhaita mahdollisia isänmaamme kannalta) ovat meissä aiheuttaneet. Tarvitsemme vertaistukea, yksin emme selviäisi.

Perustimme vertaistukiryhmän, jonka nimeksi tuli. Poliitikkoja
ymmärtävät ja hyväksyvät. (Pyh!)


Puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Jarski Peltonen. Ostimme Teboililta prepaid- liittymän, jonka asensimme Jarskin vanhaan nokialaiseen. Siitä tuli kriisipuhelin, joka kiertää vuoron perään jokaisella meistä ja johon kuka tahansa Pyh:in jäsen voi soittaa mikäli halu poliitikkojen herjaamiseen käy sietämättömäksi.

Tämän viikon puhelin on minun hallussani... ja tänään se soi.

Soittaja oli Naapurin Arvi, joka kertoi minulle, että nyt on tiukka paikka. Jokainen arkipäivä kello 13:10 on TV 1 näyttänyt, jonkin vanhan suomalaisen elokuva... mutta nyt se jää pois ja sen tilalla näytetään kun hallitus vastaa eduskunnan välikysymykseen työllisyydestä.

Rauhoittelin Arvia ja kerroin tulevani apuun välittömästi. Keräsin hätäisesti muovipussiin hyllystäni kaikki Pekka ja Pätkä elokuvat ja lisäksi muutkin Reino Helismaan käsikirjoittamat elokuvat. Varalta pakkasin pussiini vielä kokoelmani Matti Kassilan ohjaamista elokuvista. Kolme muovipussillista dvd-elokuvia mukanani, riensin naapuriin. Perille päästyäni huomasin, että hätä oli todellinen ja suuri. Arvilta oli jäänyt puoli kupillista kahvia juomatta kuppiin ja mikä pahinta, pullaansa hän ei ollu edes koskenut.

Nähtyään elokuvakassini Arvi rauhoittui. Päätimme, että pidämme uudenvuoden aattona elokuvamaratonin, jossa katsomme kaikki kolmetoista Pekka ja Pätkä elokuvaa putkeen. Päivän elokuvaksemme valitsimme Matti Kassilan ohjaaman Elokuun.

Vertaistukiryhmämme Pyh osotti tarpeellisuutensa ja toimivuutensa. Tästä on hyvä jatkaa poliitikkoja moittimatonta elämäämme. Päivä kerrallaan.


( Päivitetty: 13.12.2015 20:16 )

Kommentit (1)Kommentoi
 Lipevä käytös ja fiksut kuteet.
11.12.2015 17:31

Naapurin Arvi on sanonut, että jos miehellä on lipevä käytös ja fiksut kuteet se saa kaiken muun anteeksi. Ja Arvi kyllä tietää mistä puhuu.

Olin tässä taannoin luennoimassa eräässä tilaisuudessa. Kuten jo luennoitsijan valinnasta voidaan päätellä, tilaisuus oli hieno ja arvokas. Minulla on aina fiksut kuteet, joten panostin (Arvin ohjeiden mukaan) lipevään käytökseen.

Kun etsin paikkaani istumajärjestyksestä, havaitsin että minut oli määrätty istumaan samaan pöytään kutsuvieraiden ja muiden itseään tärkeänä pitävien henkilöiden kanssa.

Vaikka olenkin jo lähes kaiken kokenut viihdetaiteilija, tunsin nyt oloni hiukan vaivaantuneeksi. Mieleeni juolahti, että jokin pieni kohtelias puhe pöytäseurueelleni saattaisi vapauttaa tunnelmaa.

Tein kuten kaikissa tärkeissä ja merkittävissä tilaisuuksissa, sekä Vain elämää -tv-sarjassa, aina tehdään. Kilistin kuuluvasti kahvikuppiani ja pomppasin seisomaan.

Pidin seuraavanlaisen puheen:

” Arvoisa pöytäseurueeni, ja myös siellä muissa pöydissä istuva rupusakki. Kun huomasin että minut oli tungettu istumaan tähän herrapöytään ajattelin, että voihan paska. Kuten naapurin Arvi sanoo. ”Ei pidä lähteä herrojen kanssa marjaan, sillä herrat pettävät aina” Ja Arvi kyllä tietää mistä puhuu. Mutta istuttuani hetken tässä pöydässä minä huomasinkin olleeni väärässä. Olin ollut ennakkoluulojeni vanki. Tunsin oloni kotoiseksi tässä seurassa. Oli jokin, joka yhdisti meitä kaikkia tämän pöydän ympärillä istuvia. Saatoin näet havaita että tässä pöytäseurueessa minä en olekaan se ainoa, jonka henki haisee vanhalta viinalta”

Kävi juuri niin kuin arvelinkin. Kohtelias ja ystävällinen tunnelma muuttui puheeni jälkeen aivan toisenlaiseksi.

Hellurei!


Kommentoi
 Kuriton sukupolvi
08.12.2015 16:51

Meillä on naapurin Arvin kanssa tapana tehdä lumityöt, joka aamua tasan kello 08:00. Koska tänä talvena ei ole ollut lunta, vaan ruoho vihertää ja yhteinen pihatiemme on sulana, on meille jäänyt paljon aikaa lumilapioihin nojaamiseen ja puhumiseen. Tänään puhuimme kurin merkityksestä ja sen puutteesta lasten kasvatuksessa.

Vanhoina hyvinä aikoina kuka tahansa aikuinen saattoi antaa selkäsaunan kenelle tahansa kylän tenavalle, oli siihen sitten tarvetta tai ei. Mikäli tarvetta oli, sai kotona vielä uuden selkäsaunan omilta vanhemmiltaan. Piiskaamalla ihmiseen hakatut moraalikäsitykset jättivät jäljet, paitsi takapuoleen, myös piiskauksen kohteen ajatteluun. Tästä syystä moni sukupolvemme edustaja tunsi epämiellyttävää kihelmöintiä takapuolessaan kun hän allekirjoitti veroilmoituksensa, kunnian ja omantuntonsa kautta.

Nykyisin jos vanhemmat korottavat ääntään toruessaan lapsiaan, saavat he sakkoja sekä joutuvat maksamaan lapsen terapiakäynnit tämän aikuisikään asti. Mikäli opettaja riistää puukon koululuokassa tinneripöllyissä riehuvalta oppilaalta, tuomitaan hänet pahoinpitelystä vankilaan. Mikäli oppilas ei jaksa aamuisin herätä kouluun tai hän ei halua ottaa millään tavalla osaa opiskeluun, ei häntä missään nimessä saa nuhdella. Kouluta erottamisen tai luokalleen jättämisen sijaan hänen luokseen lähetetään lauma "Ymmi Hinaajia," (takavuosien putouksen sketsihahmo, paitsi että kuka sitä enää muistaa) jotka ryhtyvät suunnittelemaan oppilaalle henkilökohtaista opintosuunnitelmaa... AIVAN!

Rumpalimme Jalo Viinanen kertoi kerran eräästä miehestä, joka oli hyvin ankara isä. Jallu kysyi kerran mieheltä: "Jokos ne teidän lapset ovat lentäneet pesästä?"
Mies oli murahtanut Jallulle: "Kaikki muut paitsi nuorimainen... Se lähti omasta tahdostaan."


Jallu oli tavannut miehen vanhimman pojan jossain baarissa. Poika oli kertonut että hänetkin oli tosiaan heitetty kotoa pois useammankin kerran. Ensimmäisen kerran lapsiveden mukana, mutta se oli ollut ilmeisesti vahinko.

 

 


Kommentoi
 Myrskyn jälkeen on poutasää
07.12.2015 12:04

Itsenäisyyspäivän myrskyn jälkeen on taas poutasää.

Emme saaneet tänä vuonna kutsua linnaan, vaan juhlistimme itsenäisyyttämme täällä Laaksonkylällä.

Tuore tutkimus kertoo että teennäisiä mietelauseita jakavat ihmiset ovat yksinkertaisia... Minä en ymmärrä tuota...

Päivän teennäisenä mietelauseena jaamme, edelleen itsenäisyyspäivän juhlimisesta liikuttuneessa tilassa oleva rumpalimme Jallun, tänä aamuna kirjoittaman koskettavan runon.

 
Henkilön Limbo Laakso kuva.

( Päivitetty: 07.12.2015 14:30 )

Kommentoi
 Viihteelle.
07.12.2015 14:28

Bonjour

Sain eilen postikortin Ranskasta vanhalta ystävältäni ja oppi-isältäni Janne-Paulilta.

Oli oikeastaan pelkkä sattuma että minusta tuli viihdetaiteilija. Ajatus ryhtyä taiteilijaksi syntyi eräänä syyskuun iltana Pariisissa. Pitkä virkamiesurani oli juuri traagisesti katkennut ja likviditeetti ongelmat alkoivat olla kestämättömiä.

Kulmabaarissa törmäsin sattumalta erääseen Jean-Pauliin. Janne-Pauli (kuten minä häntä kutsun) oli katulaulaja ja hän pyysi minua kaverikseen esiintymään. Yritin selittää huonolla ranskankielentaidollani Janne- Paulille, että musiikilliset taitoni olivat vielä kielitaitoanikin kehnommat. Ärsyttävään ranskalaiseen tapaan Janne-Pauli vain höpötti puheeni päälle, huitoi käsiään ja nauroi. Hänen mielestään olin: ”Bouffon.” En ymmärtänyt mitä hän sanoi, mutta melko lailla taiteelliselta se kuulostivat.

Sain Janne-Paulilta lahjaksi kitaran jota hän ei itse käyttänyt, koska kitara oli hänen mielestään, rakennettu jotenkin väärin päin. Minulle se kelpasi, sillä punainen kitara sopi hienosti kenkieni ja solmioni väriin. Ostin viimeisillä rahoillani vielä samaa sävyä olevan baskerin. Nyt olin valmis astumaan kansainvälisille estradeille.

Loppusyksyn esiinnyimme Janne-Paulin kanssa Pariisin kaduilla. Huomasin että ranskalaiset arvostivat suuresti ja avokätisesti suomalaista kulttuuria. Kun tuli vuoroni esittää suomenkielellä Jätkän humpan, Palpan Killin tai Rovaniemen markkinoilla alkoi kitaralaukkuun kilistä silloisia ranskan frangeja. Laulujen sanoja en muistanut kuin sieltä täältä, mutta eipä niitä kukaan olisi ymmärtänytkään.

Suomeen palattuani ryhdyin esittämään taiteellisesti korkealaatuista ohjelmistoani mitä erilaisimmissa paikoissa. Havaitsin, että aina kun esiinnyin, minulle naurettiin, halusinpa sitä tai en. Yleisön reaktio vaikutti negatiivisesti minulle tarjottujen esiintymistilaisuuksien määrään.

Kun keksin alkaa kutsua itseäni viihdetaiteilijaksi yleisön nauru muuttuikin positiiviseksi asiaksi ja pian minulla oli keikkaa, kuin ketulla nenää. Tapahtuipa esityksessä tai sen ulkopuolella mitä tahansa haavereita tai kommelluksia voin sanoa sen olevan huumoria.
Ja minullehan sattuu ja tapahtuu.

Fiksut kuteet sekä huippuunsa trimmattu ja elastinen kroppa ovat kuitenkin kaiken A ja O.
Olenkin huomannut että mitä paremmin työni teen, sitä naurattavampi olen.


Kommentoi
 Virta
05.12.2015 11:44

Hepskukkuu!

Suomi ja euro, paitsi että ihan vain siksi jos joku ei tiedä mikä maa ja mikä valuutta.

Päivän mietelauseena Jallun runo, jossa runoilija yrittää, kädet vereslihalla, avata sisimpäänsä, mutta ei saa pakettia auki.

 
Henkilön Limbo Laakso kuva.
 
 

Kommentoi
 Juhlan aika
04.12.2015 13:51

Järjestimme Laaksonkylän levyn ja leivän toimitiloissa pienimuotoisen juhlan, eilen julkaistun Ukkosi kappaleen johdosta, paitsi että Jallun ja Jarskin juhlat jatkuvat yhä.

Päivän mietelauseeksi valitsin seuraavan päissämme syntyneen ajatelman.

Hyvää yötä.

P.S. Limbo Laakso & Kotiurku orkesteri: Ukkosi

 
 
Henkilön Limbo Laakso kuva.

( Päivitetty: 04.12.2015 13:55 )

Kommentoi
 Uusia suunnitelmia
03.12.2015 09:15

Hepskukkuu kaikki luppakorvat, paitsi että pystykorvaisetkin.

Tänään on se suuri päivä, jolloin moni ihana neito kokee täyttymyksen tunteen rintojensa alla, paitsi että miehiäkään unohtamatta, paitsi että rinnan alla... siis kokevat he.

Tänään iltapäivällä Limbo Laakso & kotiurkuorkesteri julkaisee uutta musiikkia. Keväämmällä järjestämme Finlandia-talolla pienimuotoisen tiedotustilaisuuden uusista suunnitelmistamme. Voin vihjata tulevasta jo sen verran, että Helsingin olympiastadion on varattu... Ja että lämppärinämme on Cheek.

Päivän mietelauseena on runoni, joka kuvaa sitä, miten tärkeää, meidän jokaisen olisi löytää oma paikkansa tässä yhteiskunnassa.

Hellurei...hetkeksi.

 
Henkilön Limbo Laakso kuva.

Kommentoi
 Kananlihalla
02.12.2015 09:13

Päivän mietelauseena julkaisemme rumpalin ja korpifilosofin, Jalo "Jallu" Viinasen herkän runon Kananlihalla.

 
Henkilön Limbo Laakso kuva.

Kommentoi
 Palautepostia
01.12.2015 13:30

 

Sain tulikiven katkuista palautetta, ja minulta tivattiin,että onko minun aivan pakko julkaista päivittäin yksi uusi typerä animaatielokuva.

Yhdessä työryhmäni kanssa, pohdimme asiaa ja päätimme ryhdistäytyä... julkaisemme tänään kaksi huikeaa animaatioelokuvaa...

Tässä ensimmäinen.

Hellurei... mutta vain hetkeksi.

 

Sammon ryöstö (Huikea animaatioelokuva)

 

Ja tässä toinen

 

Smolnan iloiset rosvot (Huikea animaatioelokuva)

 

Virkistäviä elokuvahetkiä...

 

 


( Päivitetty: 01.12.2015 13:36 )

Kommentoi
 Työn läheisyydessä
01.12.2015 11:09

Hyvää huomenta hilpeä seurakunta, paitsi että mököttäjät myös.

Olemme ahkeroineet tänä aamuna jo monta tuntia Laaksonkylän levyn ja leivän eluokuva / musiikkistudiolla, paitsi että nyt minä juon kahvia.

Työn alla on uusia animaatioelokuvia, sekä uutta musiikkia. Tässä teille uusi syvällinen mietelause elämänohjeeksi alkavaan päivään.

Hellurei, paitsi että vain hetkeksi.

 


( Päivitetty: 01.12.2015 13:30 )

Kommentoi
 1. Adventuressunnuntai
30.11.2015 12:23

 

1. Adventuresunnuntain kunniaksi hiljennyimme ja poltimme kynttilää,(molemmista päistä) paitsi että Jallu piippua. Hiljennyimme ja mietimme päissämme syvällisiä asioita, joita sitten kirjasimme muistiin.

Päätimme jakaa muutaman niistä myös teidän kanssanne, oi te rakkaat räkänokat, paitsi että flunssattomat myös. Tässä ensimmäinen.

 


( Päivitetty: 30.11.2015 12:28 )

Kommentoi
 Animaation ammattilaiset.
29.11.2015 15:48

 

Ihmettelimme tuossa äsken naapurin Arvin, Jallun ja Jarskin kanssa, miten ihmeessä ne tumpulat disneyllä ja muuallakin, saavat tuhlattua niin tolkuttomasti aikaa ja rahaa animaatioelokuvien tekemiseen. Amatöörien puuhastelua, sanon minä.

Me teimme vuorokaudessa kaksi elokuvaa, eikä rahaakaan kulunut juuri ollenkaan... Ellei mukaan lasketa rikkoutunutta kameran jalustaa, joka jäi, vahvan taiteellisen improvisaation vaikutuksesta kaatuneen Jallun alle.

Seuraava huikea animaatioelokuvamme julkaistaan vielä tänä iltana. Voi vihjaista siitä jo sen verran, että Jallun vaatimuksesta siinä tulee olemaan edellistä enemmän erotiikkaa.

Pysykää kanavalla.


Kommentoi
 Kurkunleikkaajien baari (huikea animaatioelokuva)
29.11.2015 01:51

 

Katso elokuva:

Kurkunleikkaajien baari (Huikea animaatioelokuva)


Kommentoi
 Tasa-arvoinen avioliittolaki
28.11.2014 00:04

 

 

Koska lukuisat kansanedustajat ovat kääntyneet puoleemme ja kyselleet neuvoamme äänestääkö tasa-arvoisen avioliittolain puolesta vai vastaan, olemme päättyneet seuravan sisältöiseen julkilausumaan: JOS SINUN SUURIN ONGELMASI ON SE ETTÄ IHMISET, JOTKA RAKASTAVAT TOISIAAN, HALUAVAT ELÄÄ YHDESSÄ AVIOLIITOSSA... ET SINÄ TIEDÄ TODELLISISTA ONGELMISTA MITÄÄN... ETKÄ LIIOIN RAKKAUDESTA.
Laaksonkylään herrasmiesklubin puolesta. Limbo Laakso, Arvi (Naapurin) Jarski "Kyykkä" Peltonen, Jalo "Jallu" Viinanen (Rumpali)

 

 


Kommentoi
 Kalassa Tukholman saaristossa
23.10.2014 16:09

 

 

Oltiin viikon kalareissulla Tukholman saaristossa Arvin ja Jarskin kanssa. Eihän siitä taaskaan tullut muuta kuin sanomista. Arvin uistin tarttui johonkin valtavaan peltitynnyriin joka liikkui veden alla. Kun Arvi yritti irrottaa rapalaansa tynnyristä, tarttui sen kaulahuivi tynnyrissä olleeseen putkuriin ja kapistus nousi pintaan. Tynnyristä tuli vihaisia äijiä, jota huusivat meille ruotsiksi että Ruki vverh! Руки вверх! Autettiin niitä ruotsalaisia irrottamaan se kaulaliina että pääsivät jatkamaan matkaansa. Oli se kummallinen vene... Ei edes pinnalla pysynyt. Hulluja nuo ruotsalaiset!

Seuraavana aamuna merellä oli niin valtavasti kaikenkokoisia ja näköisiä kalastusaluksia että päätettiin jalkautua ja kalastaa rannalta. Joku oli ottanut Arvista kuvan kun se kalastelee reppu selässä... sitä käytiin oikein haastattelemassa johonkin SväPo nimiseen lehteen. Meillä kun ei ollut kaikki kalastuslupa-asiat aivan ajantasalla Arvi väitti olevansa joku "Ove".

Tylsä reissu se oli. Ei taaskaan tapahtunut mitään mielenkiintoista...Ei saatu kalan kalaa mutta hirveä flunssa tuli. Sitä tässä nyt parannellaan perinteisin konstein. Ellei sauna ja terva auta...Tauti johtuu viinasta.


( Päivitetty: 23.10.2014 16:12 )

Kommentoi
 Lähti lapasesta.
25.09.2014 13:56

HEPSKUKKUU!
Kävimme eilen Arvin ja Jarskin kanssa paikallisessa Pub Kännikalassa ottamassa muutamat yhdet. Pöytäämme istahti myös Laaksonkylän toinen julkkis, kohublondi Irma Iso-Rynnäs. Irma kertoi että häneltä oli paleltunut viime talven pakkasilla oikean käden sormet pahanpäiväisesti. Ihmettelimme miten vain toisen käden sormet olivat saaneet kylmää. Irma katsoi kättään ja totesi nolona.
- Se taisi lähtee vähän lapasesta.


Kommentoi
 Syksy saapuu.
25.09.2014 13:54

Joitakin vuosia sitten täällä meillä Laaksonkylässä oli posteljooni, joka jakoi postia vanhalla Solifer mopedillaan. Taas kerran oli posteljoonilla jäänyt ryyppy päälle ja hän karautti mopedillaan täyttä vauhtia naapurin Arvin talon portaisiin. Mopedi pysähtyi portaiden viereen, posteljooni kukkapenkkiin mutta postisalkun sisältö levisi pitkin pihaa. Arvi heräsi hirveään ryskeeseen ja tuli ulos katsomaan mitä oli tapahtunut. Hetken Arvi katseli portailta ympärilleen, raapi mahaansa ja meni sitten takaisin sisälle. Arvin vaimo oli myös herännyt meteliin ja kysyi Arvilta mitä pihalla oikein oli tapahtunut?
-Ei mitään ihmeellistä. Syksy taitaa olla tulossa... oli koko piha täynnä lehtiä. Vastasi Arvi.


Kommentoi
 Aika pysähtyi.
22.09.2014 13:53

Koulussa oleillessaan rumpalimme Jallu Viinanen onnistui rikkomaan lumipallolla koulun seinällä olevan ison kellon. Lasinpalasten, viisareiden ja vietereiden vielä putoillessa maahan vietiin Jallua jo vauhdilla, välituntivalvojan toimesta, rehtorin puhutteluun. Rehtori halusi kuulla katuiko vintiö tekoaan ja kysyi.
- Miltä sinusta tuntu sillä hetkellä kun kello hajosi?
Jallu pyöritteli pipoa käsissään ja vastasi.
- Tuntui kuin aika olisi pysähtynyt.


Kommentoi
 Kaksipiippuinen juttu.
20.09.2014 13:52

Rumpalimme Jallu Viinanen käveli aamuyöllä ravintolasta kotiin tolkuttomassa humalassa. Äkkiä Jallun eteen astui iso korsto.
- Anna rahaa! Korsto karjaisi.
-Ei ole. Vastasi Jallu.
Korto veti taskustaan esiin pistoolin ja työnsi sen aivan Jallun naaman eteen.
-Tiedätkö sinä mikä tämä on?
Jallu yritti turhaan tarkentaa katsettaan aseeseen ja vastasi lopulta.
- Se on kaksipiippuinen juttu...


Kommentoi
 Päivän mietelause
19.09.2014 13:47

 

"Kyllä se on niin että kesällä kannattaa ryypätä rajusti. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin... Silloin ei joudu aivan puille paljaille syksyllä, kun rahat loppuvat. On sentään hirveä määrä tyhjiä pulloja, joita voi kärrätä kauppaan."

- Rumpalimme ja korpifilosofi. Jalo Viinanen-


Kommentoi
 Jäävesihaaste
23.08.2014 10:26

 

 

Limbo Laakso: Jäävesihaaste / Ice bucket challenge

 

 

 

 


( Päivitetty: 25.08.2014 23:16 )

Kommentoi
 Joka päivä lapissa
09.08.2014 23:03

 

 

 

Kaikki videopäiväkirjat: Limbo Lapissa 2014

 

 

 

 


Kommentoi
 Joella
06.08.2014 11:04

 

 

 

Videopäiväkirja: Joella

 

 

 

 

 

 


Kommentoi
 Lapissa kaikki unohtuu
06.08.2014 09:18Videopäiväkirja:Lapissa kaikki unohtuu

 

 

 

 

 


Kommentoi
 Lapin kaste
05.08.2014 09:14

 

 

 

Videopäiväkirja:Lapin kaste

 

 

 

 

 


Kommentoi
 Rajavyöhykkeellä
04.08.2014 09:06

 

 

 

Videopäiväkirja: Rajavyöhykkeellä.

 

 

 

 


Kommentoi
 Limbo Laakso Lapissa 02
03.08.2014 16:17

 

 

Lapin rauhaa: Videopäiväkirja

 

 

 


( Päivitetty: 03.08.2014 16:20 )

Kommentoi
 Limbo Laakso Lapissa
03.08.2014 09:38

 

 

Alku aina hankalaa: Videopäiväkirja

 

 


( Päivitetty: 03.08.2014 09:47 )

Kommentoi
 Lipevä käytös ja fiksut kuteet.
15.11.2013 15:30

 

 

 

 

Naapurin Arvi on sanonut, että jos miehellä on lipevä käytös ja fiksut kuteet se saa kaiken muun anteeksi. Ja Arvi kyllä tietää mistä puhuu.

Olin tässä taannoin luennoimassa eräässä tilaisuudessa. Kuten jo luennoitsijan valinnasta voidaan päätellä, tilaisuus oli hieno ja arvokas. Minulla on aina fiksut kuteet, joten panostin (Arvin ohjeiden mukaan) lipevään käytökseen.

Kun etsin paikkaani istumajärjestyksestä, havaitsin että minut oli määrätty istumaan samaan pöytään kutsuvieraiden ja muiden itseään tärkeänä pitävien henkilöiden kanssa.

Vaikka olenkin jo lähes kaiken kokenut viihdetaiteilija, tunsin nyt oloni hiukan vaivaantuneeksi. Mieleeni juolahti, että jokin pieni kohtelias puhe pöytäseurueelleni saattaisi vapauttaa tunnelmaa.

Tein kuten kaikissa tärkeissä ja merkittävissä tilaisuuksissa, sekä Vain elämää -tv-sarjassa, aina tehdään. Kilistin kuuluvasti kahvikuppiani ja pomppasin seisomaan.

Pidin seuraavanlaisen puheen:

” Arvoisa pöytäseurueeni, ja myös siellä muissa pöydissä istuva rupusakki. Kun huomasin että minut oli tungettu istumaan tähän herrapöytään ajattelin että voihan paska. Kuten naapurin Arvi sanoo. ”Ei pidä lähteä herrojen kanssa marjaan, sillä herrat pettävät aina” Ja Arvi kyllä tietää mistä puhuu. Mutta istuttuani hetken tässä pöydässä minä huomasinkin olleeni väärässä. Olin ollut ennakkoluulojeni vanki. Tunsin oloni kotoiseksi tässä seurassa. Oli jokin, joka yhdisti meitä kaikkia tämän pöydän ympärillä istuvia. Saatoin näet havaita että tässä pöytäseurueessa minä en olekaan se ainoa, jonka henki haisee vanhalta viinalta”

Kävi juuri niin kuin arvelinkin. Virallisen kohtelias ja ystävällinen tunnelma muuttui puheeni jälkeen aivan toisenlaiseksi.


( Päivitetty: 15.11.2013 15:44 )

Kommentoi
 Juhannusruno Pirkolle
23.06.2013 18:28

 

 

 

 

 

Juhannusruno Pirkolle.

 

Oli taas tuossa yksi juhannus

pojat rämpi suossa. Voi kauhistus!

Myös kokon komeen saimme sen

kun poltimme liiterin Koistisen.

Koistinen huusi että:"Palakoon vaan!

Mutta kuinka nyt lipun salakoon saan."

Kas kun lipputanko lasikuituinen

oli suleneena kovin mutkainen. 

 

Kun nuoret lemmenvalojaan valoi

niin nuotiossa multa munat paloi

pohjaan paistinpannussa,

eikä vettä ollut kannussa.

Yksin lähdin kirkolle.

Ja vielä tiedoksi Pirkolle,

että pian tarkoitus on kotiin tulla

meni hieman pitkäksi juhannus mulla. 

 

 

 

 


( Päivitetty: 23.06.2013 19:41 )

Kommentoi
 Juhannus
22.06.2013 15:21

 

No niin.  Aloitetaan.

Juhannuksesta on selvitty toistaiseksi ilman verinaarmuja mutta ei pidä tipahtaa ennen kuin nuolaisee.  Nyt on kuitenkin aika rentoutua ja nauttia hiljaisuudesta.

Hiljaisuus on suhteellinen käsite. Kun tulin aamuyöllä kotiin ja tapani mukaan istuskelin hetken portailla, luulin nauttivani hiljaisuudesta. Tarkemmin kuunneltuani tajusi että oikeastaan meteli oli melkoinen. Linnut lauloivat päät punaisina ja puut taputtivat niille läpsyttämällä lehtiään vastakkain. Kuitenkin tuo äänimaailma virvoitti herkän viihdetaiteilijan, luomisentuskasta riutunutta sielua. Täydellinen hiljaisuus saattaisi olla lopulta melko ahdistava kokemus.

Täydellinen hiljaisuus saavutettaisiin esimerkiksi erilaisissa koulutustilaisuuksissa tai palavereissa jos kyseisissä tilaisuuksissa puhuttaisiin vain silloin kun puhujalla on oikeasti jotain tärkeää sanottavaa. 

Erilaisissa juhlatilaisuuksissa hiljaisuus syntyy helposti kun laitetaan mikrofoonin keskelle lattiaa ja ilmoitetaan hälisevälle juhlakansalle että sana on vapaa.

Nyt täytyy nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta, sillä kaikki merkit kalenterissani viittaavat siihen että pian Limboa taas viedään.

Tiesittekö muuten että limboamisen keksi eräs nuuka mies, joka yritti livahtaa ilmaiseksi maksulliseen vessaan.

Mutta ei se mitään. Olisi tämä voinut huonomminkin mennä.

Hellurei.  


Kommentoi
 Kyllä maalla on mukavaa.
15.06.2013 12:50
 
 
En minä halua ketään moittia, mutta kyllä nuo kaupunkilaiset ovat monessa suhteessa aika erikoista porukkaa.
 
 
 
Kaupunkilaisilla on kumma tapa tunkeutua suurella joukolla juuri sinne, minne maalta tullut ulkopaikkakuntalainen on pyrkimässä. Kun tässä taannoin olin keikalla Helsingissä ja ajattelin piipahtaa kauppatorilla niin eikös kaikkien helsinkiläisten pitänyt juuri silloin tunkea sinne ja parkkipaikat olivat täynnä. Vaihdoin kohdettani ja ajelin Munkkiniemeen, aikeenani nähdä vilaukselta Katariina tai itse Kreivi. En nähnyt kumpaakaan, sillä taas olivat helsinkiläiset täyttäneet parkkiruudut. Vasta kehä kolmosen pohjoispuolella onnistuin karistamaan, hyttysparven tavoin ympärilläni häärineet kaupunkilaisten. 
 
Kaupungit ovat omituisesti suunniteltuja. Parveilu aiheuttaa teille ruuhkia ja niitä lisäävät idioottimaiset liikennevalot, joiden tarkoitus on kerätä erilleen eksyneet autot uudelleen parviksi. Näitä keräilyvaloja onkin melkein joka risteyksessä. 
 
Ihmeellisin suunnitteluvirhe Helsingissä on kuitenkin se, että junarata on laitettu kulkemaan keskelle tietä. Mellä päin junat kulkevat omilla raiteillaan kylän ulkopuolella. (Ja harvoin enää sielläkään.)
 
Tungosta tai ruuhkia ei meidän kylällä ole, minun muistini mukaan, ollut kuin kahdesti. Silloin kun paikallislehden kesätyöntekijä sotki toimintansa lopettavan vaateliikkeen ja pubin lehtimainokset keskenään ja pubin mainoksessa luki: ”Loppuunmyynti. Tänään  kaikki tuotteet  -70%.” Toisen kerran tungos syntyi kun Koistisen nätimpi tyttö hyppäsi sillalta järveen ja bikinien yläosa katosi veteen . 
 
Lopuksi haluan vielä lausua sanasen siisteydestä. Pääkaupunkiseutu tuottaa jätteitä vuodessa yli sata kertaa enemmän, kuin meidän kylä. Siivotonta sakkia sanon minä... 
 
 

( Päivitetty: 16.06.2013 12:26 )

Kommentoi
 Positiivista näyttöä.
14.06.2013 13:43

 

 

Bonjour

 

Kaikkea sitä sattuu ja tapahtuu.

 

 

Hörpin Matkiksessa sämpylän kyytipojaksi ostamaani kahvia ja siinä lehtiä lukiessani kuuntelin, joka toisella korvallani, taustalla soivaa radiota. Radiossa kaksi ns. toimittajaa jauhoivat loputtoman pitkään siitä, kuinka heitä kyllästyttää se että hiihtäjien doping-kärystä jauhetaan loputtoman pitkään.

Matkiksen pöytäseurue yritti muistella, onko vuoden 2001 Lahden MM-hiihtojen dopingtestien jälkeen kukaan suomalainen maastohiihtäjä antanut minkäänlaista positiiviseksi luokiteltavaa näyttöä.

 

Taas on noussut kohu poliisien toimintatavoista. Eräs 12-vuotias äidin pikku mussukka oli aivan vahingossa varastanut rintaliivit kaupasta ja epähuomiossa pukenut ne vielä ylleen, asiaankuuluvalle paikalle. Kiinni jäätyään tuon pikku raukan oli pitänyt palauttaa liivit takaisin kauppaan. Paikalle kutsutut poliisit olivat viitanneet rintaliivien kuppikokoon ja julkeasti arvelleet tytön hieman ennakoineen tulevaa kehitystään.

Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät tullaan tyttöraasulle tarjoamaan ilmaista kriisiapua ja terapiaa sekä rintaliivit loppuelämäkseen. Poliisi saa tapauksen johdosta kovan tuomion ja lopputilin.

 

Lehtiotsikon mukaan eräs nainen oli yrittänyt hoputtaa miestään töihin, lyömällä tätä hiilihangolla takapuolelle, tästä jo muutenkin loppuun palanutta mies oli hiiltynyt lopullisesti. 

 

 


( Päivitetty: 16.06.2013 11:45 )

Kommentoi
 Potkut pallosta.
12.06.2013 14:19

 

 

 

Bonjour

 

Pitkän ja raskaan yöunen jälkeen päätin palkita itseni kupillisella virkistävää kahvia Matkis matkakahvilassa. Lukaisin samalla päivän lehdet.

 

Tänään on aivan pakko todeta, että kaikkea sitä sattuu ja tapahtuu.

 

Liikenneministeriö aikoo poistaa taksikuskien yläikärajan. Matkiksen pöytäseurueen mielestä ehdotuksessa ei ole mitään huomautettavaa, mikäli seuraavat reunaehdot täyttyvät:

Taksinkuljettaja, jonka ”Parasta ennen päiväys” on vanhentunut tahi vanhentumassa tulisi merkitä asiaankuuluvasti oranssilla tarralla, jossa tulisi lukea teksti: HUOM PÄIVÄYS -30% tahi -50%.

 

Verottaja saattaa kuitenkin tyrmätä kyseisen esityksen, sillä verottaja ei ole koskaan suhtautunut myönteisesti harmaan työvöiman käyttöön.

 

Innokas ruotsalainen potkupallon harrastaja Zlatan Ibrahimovic osoitti poikkeuksellista verbaalista nokkeluutta nimittelemällä färsaarelaisista kalastajista koostuvan Färsaarten potkupallomaajoukkueen pelaajia nerokkaasti ”färsaarelaisiksi kalastajiksi.” Samainen Zlatan käytti 90:n minuutin peliajasta 88:n minuuttia kävelemällä tuomarin perässä ja valittaen siitä kuinka färsaarelaiset hänen mielestään valittivat liikaa.

Kalastajien valitus oli Zlatanin mielestä, paitsi ärsyttävää, myöskin koukuttavaa. Valittamisesta valittamisen lisäksi Zlatan ehti kuitenkin laittaa kalastajien verkot töttörölle, tekemällä pelin aikana kaksi rysää.

 

Perinteisen kattomateriaalin valmistus tuli kalliiksi helsinkiläismiehelle, sillä hänet tuomittiin maksamaan liki 10 000 euron korvaukset laitettuaan asuntonsa päreiksi. 

 


( Päivitetty: 12.06.2013 16:46 )

Kommentoi
 Verkkourkintaa ja viuhahtelijoita
11.06.2013 13:12

 

 

Bonjour

 

 

Kävin tuossa äsken Matkis matkakahvilassa juomassa kupin kahvia ja lukemassa päivän lehdet.

Täytyy todeta että kaikkea sitä sattuu ja tapahtuu.

 

Yhdysvalloissa on harrastettu verkkourkintaa. Edward Snowden niminen heppu on paljastanut asian ja on nyt piilossa jossain Hongkongissa. Kaverin löytämistä vaikeuttaa se että Hong Kongilla on liki kolmekymmentä myymälää eri puolilla suomea.

 

Se että verkkourkintaa harjoitetaan ei ole mikään suuri uutinen, verkkoasioista hyvin perillä olevalle Matkiksen pöytäseurueelle. Verkkourkintaa on suomessakin harjoitettu vuosikymmenien ajan. Räiken tapaus lienee ns. ”Koistisen keissi.” Koistinen oli mökkinaapureidensa suuresti arvostama kalamies, kunnes kävi ilmi että hänen että hänen kalansaaliinsa perustui verkkourkintaan. Koistinen kävi aamuyöllä tyhjäämässä mökkinaapureittensa verkot. 

 

Kotimaisilla pallokentilläkin tapahtui kerrankin jotain mielenkiintoista, kun kesken HJK-RoPS -ottelun kentälle syöksyi viuhahtaja. Miespuolinen viuhahtaja ei kuitenkaan noudattanut viuhahtajien perinteistä pukukoodia vaan kirmasi kentällä kalsareihinsa sonnustautuneena. Ilmeisesti sekä yleisö että pelaajat pettyivät, puolivillaiseksi jääneestä näytöksestä pahanpäiväisesti, sillä HJK aikoo vaatia viuhahtajalta tuhannen euron korvaukset.

 

Suurta huolta poliisin moraalista aiheutti uutisotsikko, jossa poliisijohto vaati lisää rahaa talousrikoksiin.

 


( Päivitetty: 11.06.2013 16:52 )

Kommentit (1)Kommentoi
 Hankaluuksia.
07.06.2013 16:34
 
 
 
 
 
 
 
Bonjour
 
 
Tänään on ollut kaikenlaisia hankaluuksia. 
 
Minun olisi pitänyt viedä meidän villakoirat tänään tottelevaisuus koulutukseen mutta en löytänyt niitä enää mistään, sillä vaimo oli ehtinyt siivota. 
 
Keikanjärjestäjältä tuli viesti että minun pitäisi ilmoittaa mahdollisimman pian millaisen raiderin halusin. Ilmoitin olevani laihdutuskuurilla, enkä syö suklaata ollenkaan ja muutenkin pidän snickersistä enemmän. 
 
Laihdutuskuuristani johtuen minun piti ostaa kevyttä syötävää. Jokin siinäkin ilmeisesti meni pieleen vaikka pekonipaketissa oli iso tarra -30% ja lenkkimakkarassa peräti -50%.
 
 
Mutta muuten on mennyt ihan kivasti. 
 
Hellurei. 

( Päivitetty: 07.06.2013 21:32 )

Kommentoi
 Koiruuksia
05.06.2013 02:18
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bonjour
 
Mitä enemmän olen ollut tekemisissä muusikoiden ja viihdetaiteilijoiden kanssa, sitä enemmän olen alkanut arvostaa eläimiä.
 
Joku viisas on joskus sanonut että ainoa ystävä, jonka voi ostaa rahalla on koira. Tosin nuorena viihdetaiteilijan alkuna minun ei tarvinnut maksaa koirastani mitään. Kaverillani sattui olemaan saksanpaimenkoira narttu ja hänen naapurissa taas kultainennoutaja uros. Lopputuloksena olikin sitten kultainensaksanpaimennoutaja. Koirani noutajan taidoista en päässyt koskaan selville, sillä meidän kylässä ei valitettavasti ollut yhtään saksalaista paimenta. 
 
Minun koirani söi, mitä sai. Tähteitä, luita, lihaa, isän kumisaappaan ja ison palan postinkantajan housujen takamuksesta. Nykyisin koirat syövät terveellistä ja tutkittuja koiranruokaa. Postinkantajien housut eivät niille enää kelpaa, paitsi purkitettuna.
 
Sivumennen sanoen, olen usein miettinyt mahtavatko kasvisyöjät syöttää myös koirilleenkin pelkkiä kasviksia? 
 
Itse olen viime aikoina syönyt enemmän kasviksia ja olen ollut havaitsevinani että näköni olisi ruokavalion vaihdoksen myötä parantunut. Kerroin havainnostani eräälle ystävälleni, joka oli täysin vakuuttunut kasvisten syönnin myönteisestä vaikutuksesta näköön. Ystäväni perusteli näkökantaansa sillä ettei ollut koskaan nähnyt jänistä, jolla olisi ollut silmälaseja. 
 
Olen aina saanut eläimiin helposti kontaktin ja tullut niiden kanssa hyvin toimeen. Olenkin alkanut kesyttämään villieläimiä. Se on kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa mutta hyttysten kanssa olen edistynyt hyvin. Ne syövät jo kädestäni.

( Päivitetty: 05.06.2013 11:51 )

KommentoiSubscribe RSS

©2019 Limbo Laakso huumoria ja musiikkia - suntuubi.com